Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger drabbats av globalt avbrott: Här är vad vi vet

Facebook ogillar © © Barefoot Communications / Unsplash

Alla nätverk i Facebook-gruppen har sedan slutet av eftermiddagen varit offer för ett jätteavbrott som påverkar hela världen.

Det är förvisso tiotals eller till och med hundratals miljoner användare av jätten Facebooks sociala nätverk som sedan i måndags eftermiddag har berövats sina dyrbara plattformar. Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger … inget nätverk eller dotterbolag till Mark Zuckerbergs företag skonas av ett globalt avbrott, vars orsak är officiellt okänd.

Läs också:
Tidigare Facebook-anställd kritiserar Zuckerberg för att sätta vinst före säkerhet

En global blackout som varar, som varar…

Om vi ​​för tillfället inte vet exakt vad som orsakar Facebook-avbrottet, vars första rapporter går tillbaka till 17:00 Paris tid, vet vi redan, genom en banal övervakning på konkurrerande plattformar som Twitter eller via Downdetector webbplats, att skadan är global. . Frankrike, USA, Japan, Tyskland, Australien, Indonesien, Sydafrika, Israel, Kanada, Italien, Pakistan, Turkiet, Storbritannien eller Spanien (listan långt ifrån komplett), inte ett enda större land som är värd för nätverken Facebooks sociala medier är inte förskonade från detta massiva avbrott.

Facebook tog också ordet officiellt klockan 18.14 på måndagen på Twitter för att kommentera händelsen. “Vi är medvetna om att vissa personer har svårt att komma åt Facebook-appen. (Redaktörens anmärkning: och till andra kan man tillägga). Vi arbetar för att få saker tillbaka till det normala så snabbt som möjligt och ber om ursäkt för eventuella besvär.”

Läs också:
Metaverse: Facebook åtar 50 miljoner dollar för att göra den virtuella världen “mer ansvarsfull”

De första ledtrådarna till Facebook-incidenten dyker upp

Tal är viktiga i dessa ögonblick, och det från John Graham-Cumming, CTO för värden Cloudflare, är intressant. Specialisten förklarar att han märkte, några minuter innan Facebooks DNS föll, att de hade genomgått ett mycket stort antal modifieringar av BGP-routrar. För att förenkla låter dessa routrar maskinen fungera. Ett mänskligt misstag kan vara orsaken till händelsen, men detta återstår uppenbarligen att bekräfta.

Vid mer än 19.00 i Frankrike är sammanbrottet, mycket allvarligt och oj fortfarande oroande, fortfarande aktivt.

Relaterade Artiklar

Back to top button