Facebook (gruppen) blir officiellt Meta

Metalogotyp © Meta / Facebook

Facebook, WhatsApp, Messenger, Instagram och Oculus förenas nu under Meta-bannern, det nya namnet på moderbolaget till Mark Zuckerbergs grupp. Ett namn som, ni kommer att se, inte beror på slumpen.

Det var under Facebook Connect 2021-konferensen som Mark Zuckerberg i torsdags tillkännagav den största förändringen i hans företags historia, som helt enkelt är att anta ett nytt namn. Facebookgruppen (så vi pratar inte om det sociala nätverket här, utan om moderbolaget) blir officiellt Meta, ett namn som syftar på företagets nästa stora projekt, metaversen.

Två poler: plattformar och sociala nätverk, och virtuell verklighet och förstärkt verklighet

Alla gruppens applikationer och teknologier, nämligen Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp och Oculus, är nu under ett gemensamt varumärke som inte längre använder namnet på en av dem, utan Meta-namnet. ” Metas mål kommer att vara att väcka metaversen till liv och hjälpa människor att ansluta, hitta gemenskaper och växa företag. ”Varnar det amerikanska företaget från början.

Detta namnbyte är avsett att stödja den gradvisa omvandlingen av företaget och den anda som dess grundare, Mark Zuckerberg, vill ingjuta i det. Företagets struktur kommer inte att förändras, men det kommer fortfarande att delas upp i två grupper av aktiviteter på dess framtida bokslut, från det fjärde kvartalet 2021, dessutom, förväntat i början av år 2022.

Meta kommer nu att ha två rörelsesegment. Den första, Familj av appar, kommer att gruppera aktiviteten på de olika sociala plattformarna du känner till. Den andra, Reality Labs, kommer att samla aktiviteter kring förstärkt verklighet och virtuell verklighet innehåll, mjukvara och hårdvara. Detta inkluderar den berömda fiktiva virtuella världen som Meta vill skapa, metaversen (eller “métarvers”, på franska).

Metaversen, årtiondets projekt för Facebook Meta

Nu går Meta bortom 2D-skärmar, till uppslukande upplevelser som förstärkt och virtuell verklighet för att hjälpa till att bygga nästa utveckling av social teknik. Vi förstod vad den kaliforniska gruppen ville betona: metaversen.

Det blir en sorts hybrid mellan de sociala upplevelser som vi lever idag. Denna virtuella värld kommer att tillåta alla att dela uppslukande upplevelser med andra människor, även belägna tusentals kilometer från sin position. Användare kommer att representeras av sin avatar som de kommer att förkroppsliga i 3D, interagera med andra användare/avatarer runt om i världen, ett koncept som nyligen återupptäckts i Steven Spielbergs film, Klar spelare ett.


Mark Zuckerberg är övertygad om detta: metaversen kommer att bli det stora projektet för Facebook-gruppen, eh… i Meta-gruppen under decenniet. Oculus Quest kommer uppenbarligen att vara grunden och produkten av detta extraordinära projekt. Meta planerar att investera 150 miljoner dollar i uppslukande lärande för att utbilda nästa generation kreatörer.

Metaverse: från science fiction till ett påtagligt projekt, historien om en galen idé som har blivit väsentlig

Överanvända av vissa, betraktade som den digitala industrins filosofens sten av andra, vet vi ibland inte längre riktigt vad ordet “metavers” täcker. För att se tydligare berättar vi allt om detta “måste”-ämne för stunden.
Läs mer

Källa: Meta

Relaterade Artiklar

Back to top button