Facebook Gaming-applikationen kommer att falla ut i år

Facebook Gaming © Facebook

Twitch regerar nästan oemotsagd i den lilla världen av streaming… Facebook har förstått detta och bestämmer sig helt logiskt för att minska seglen i detta område.

Således kommer Facebook Gaming att se sin mobilapplikation försvinna om några veckor.

En tävling som kämpar för att existera

I flera år har Facebook (nu Meta) varit desperata efter att diversifiera sina aktiviteter bortom sina traditionella sociala nätverk. Videospelsindustrin är ett område som favoriseras av det amerikanska företaget som vi är skyldiga flera virtuella verklighetsheadset samt en plattform dedikerad till streaming. Facebook Gaming lanserades 2018 och presenterar sig som ett alternativ till Twitch och YouTube genom att erbjuda användarna att streama sina spel.

För att hitta en plats i denna mycket konkurrensutsatta miljö, absorberade Facebook Gaming till och med Mixer 2020, när Microsoft övergav tjänsten. Samma år lanserades även en mobilapplikation för att nå ett större antal enheter. Men om, under covid-19-pandemin, plattformen hade sett antalet tittade timmar öka kraftigt, är publiken nu på halv stång.

Början på slutet ?

Således får vi veta den här veckan att Facebook Gamings mobilapplikation kommer att försvinna från den 28 oktober 2022 på iOS och Android. Det är viktigt att förtydliga att appen helt enkelt inte längre fungerar och användare kan avinstallera den utan att ångra sig. Webbversionen kommer dock att förbli aktiv. Meta utfärdade ett uttalande som inte förklarar detta beslut:

Vi vill uppriktigt tacka dig för allt du har gjort för att skapa en blomstrande community för spelare och fans sedan lanseringen av appen. Det var verkligen en gemenskapsledd ansträngning att ta med nya spelfunktioner till Facebook.

Ett tillkännagivande som förmodligen inte bådar gott för framtiden för Facebook Gaming som helhet. Trots stora investeringar och samarbeten med flera personligheter (som fotbollsspelaren Neymar) verkar tjänsten inte riktigt ha tagit fart. Fall att följa.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button