Facebook, data och nummer på 35 miljoner italienare till salu på Telegram

A sårbarhet upptäckte för över ett år sedan resulterade i början av 2020 en aldrig tidigare skådad blödning av data från Facebooks servrar. Den personliga informationen om över en halv miljard användare läckte, 533 miljoner för att vara exakt, men det var inte känt vad som hände med dessa uppgifter.

Idag vet vi dock, eftersom det databas och nu till salu på Telegram prissatt till $20 per användare. Det finns också kampanjer, med kumulativa erbjudanden, som gör att du kan få ett datapaket för 10 tusen användare för den blygsamma summan av 5 000 euro.

Försäljningen av denna information utförs inte av en användare, utan av en bot bland annat mycket genomtänkt, vilket till och med låter dig sök efter telefonnumret från kontot eller vice versa hitta vem ett visst nummer tillhör.

Facebook, data och telefonnummer till 35 miljoner italienare till salu på Telegram

I denna affär rankas Italien al andra plats för antalet spridda uppgifterItalienska medborgare kommer att betala högt, med tanke på det bra 35 miljoner användare ingår i försäljningen av dessa uppgifter.

Värre än bara vi Egypten, med 45 miljoner profiler, och under oss USA med 32 miljoner. Svindlande siffror, som förmodligen inkluderar nästan alla italienska Facebook-användare.

Telegram skulle aktiveras för stäng boten i fråga, men åtgärden kommer säkerligen inte att stoppa spridningen av dessa uppgifter med tanke på att vi talar om en databas som skapades för mer än ett år sedan. Vad är poängen med att känna till data och telefonnummer? För hacker ei cyberkriminella representerar en mycket värdefull källa att utnyttja för att implementera bedrägerier och nätfiskeförsök, så vi kommer att behöva vara mycket försiktiga under de kommande månaderna för att känna igen eventuella hot via e-post, meddelanden eller samtal.

Relaterade Artiklar

Back to top button