Facebook byter namn, nya rykten läckte ut på nätet

Enligt vissa rykten, Facebook kommer att byta namn i slutet av denna månad för att bättre visa sin avsikt att bygga en metavers.

De omprofilering företaget, som också bekräftas av en rapport från The Verge, sätter Facebook-appen i paritet med WhatsApp och Instagram, samt Oculus och andra Facebook-ägda tjänster. Det påstådda marknadsföringsdraget sammanfaller med den amerikanska regeringens växande granskning av dess affärspraxis. Förutom kritik av Facebooks oförmåga att hantera desinformation på plattformen.

Informatören Frances Haugen har nyligen kommit fram och hävdat att företaget sätter sina vinster över användarnas bästa. Haugen läckte hundratals företagsdokument till Wall Street Journal och vittnade inför kongressen. En annan informatör, Sophie Zhangförklarar sig ha hittat “uppenbara försök från utländska nationella regeringar att missbruka Facebook i stor skala med mycket specifika syften”.

Enligt rapporten är Facebooks nya namn en väl bevarad hemlighet inom företaget. Ledande befattningshavare är också omedvetna om detaljerna om det nya varumärket. Namnet kan dock återspegla produkten Horisont tillkännagav nyligen, en virtuell verklighetsprodukt som fortfarande är under utveckling som låter dig gå med i möten med Oculus Quest tecknade avatarer.

Facebook: nytt namn i horisonten, fortfarande ingen bekräftelse på företaget

Företaget har också nyligen lanserats smarta glasögon i samarbete med Ray-Ban i september. I synnerhet den här produkten hade inte Facebook-namnet någonstans. Facebook arbetar också med “Aria projekt“, Ett projekt för smarta glasögon som kan använda förstärkt verklighet för aktiviteter som navigering eller sökandet efter förlorade föremål.

VD Mark Zuckerberg förväntas diskutera planerna för det nya namnet vid företagets årliga Connect-konferens den 28 oktober. Uppfattningen om metavers är vad Facebook har siktat på under en tid, förutsatt ett onlineutrymme som är beständigt, synkront, som omfattar både den digitala och fysiska världen, erbjuder “oöverträffad interoperabilitet” och med en fullt fungerande ekonomi.

Konceptet är dock inte färdigutvecklat ännu. Facebook meddelade nyligen att de skulle anställa 10 000 arbetare i Europa för att bygga denna vision. Det är inte ovanligt att företag i Silicon Valley byter varumärke för att utöka sina tjänster. Google omorganiserades under Alphabet Inc 2015 för att presentera sig som ett globalt konglomerat med initiativ som självkörande bilar och sjukvårdsteknik.

Relaterade Artiklar

Back to top button