Facebook blandar ihop Bitche och “bitch”, och censurerar stadens sida

Facebook Bitche © Wikipedia

Facebook spelade Bitche ett dåligt spratt genom att censurera den officiella sidan i Mosel kommun. Anledningen ? Det sociala nätverkets algoritm förväxlade namnet på staden med ” tik »en förolämpning på engelska.

Bitche är en stad i nordöstra Frankrike som nyligen har pratats om på grund av sin Facebook-sida, som av ovanlig anledning censurerades av det sociala nätverket.

Läs också:
Facebook har stängt ner 1,3 miljarder falska konton under de senaste tre månaderna

Facebooksidan i staden Bitche censurerades och publicerades sedan igen

Allt började den 19 mars 2021, när Facebook-sidan i staden Bitche opublicerades av nummer 1 av sociala nätverk (via dess algoritm), och trodde att det var en sida med hänvisning till förolämpningen ” tik » på engelska.

På grund av denna avpublicering och i syfte att informera invånarna, tog kommunens kommunteam beslutet att skapa en ny Facebook-sida som heter “Mairie 57230”, numret som motsvarar Bitches postnummer.

Lyckligtvis har staden Bitche hittat sin Facebook-sida mindre än en månad efter denna oväntade censur och efter mediabevakningen av den häpnadsväckande affären. I ett inlägg indikerar Ville de Bitche-sidan att, efter ett överklagandeförfarande, ” VD:n för Facebook France har personligen kontaktat borgmästaren för att informera honom om att sidan för City of Bitche publiceras igen och för att be om ursäkt för eventuella besvär som kan ha orsakats.”.

Källa: Frankrike blå

Relaterade Artiklar

Back to top button