Facebook: arbetar med att lansera sin smartwatch snart

Facebook har alltid velat vara mer än vad det redan är, och ett bevis på det är de pågående flirtarna man har haft med hårdvaruindustrin. Under några år har det varit frestande att lansera en egen smartphonesedan valde han en launcher som gjorde vår Android-telefon till ett dotterbolag till det sociala nätverket och när han såg att allt detta misslyckades verkade han förstå att han inte borde gå in på det territoriet.

Hand. De av Mark Zuckerberg ville ge det en liten snurr och förvandla den gamla planen till något enklare

En smartklocka fokuserade främst på funktioner relaterade till det sociala nätverket att det för närvarande inte är känt vilka fördelar det kan dra av det. Även om det inkluderade biometriska sensorer som andra smarta klockor på marknaden, och att känna till glupskan att samla in vår data från Facebook, kan det bli ytterligare ett ben att basera en del av din reklamverksamhet på.

Poängen är att Facebooks smartklocka verkar vara mer avancerad än vi kan förvänta oss. Så pass att det i informationen talas om att det kan finnas till försäljning nästa år, 2022, 12 månader senare, att attackera butikerna igen med en lite mer avancerad apparat. Så det skulle vara en tvåaktsutbyggnad som skulle avslutas 2023.

Mark Zuckerbergs idé är fokusera användningen av klockan på sociala nätverk med avancerade funktioner som vi inte skulle ha i andra appar och, naturligtvis, övervakning och kontroll av fysisk aktivitet och vårt allmänna tillstånd. Som de säger, ett helt batteri av mycket känsliga uppgifter som vi, med kännedom om bakgrunden till det sociala nätverket, inte vet om det kommer att vara en bra idé att ge dem utan garantier om hur de kommer att använda dem.

Visst, från Facebook ser det ut så har valt att använda Android som grund för klockans operativsystem , även om det inte är specifikt specificerat att detta är en version av WearOS. Det råder ingen tvekan om att denna smartklocka kommer att fungera mycket bra, inte bara med det sociala nätverket, utan också med Messenger, WhatsApp och Instagram, som är de andra tre benen som utgör banken för det nuvarande Facebook-emporiet och dess tusentals miljoner användare över hela världen.

Relaterade Artiklar

Back to top button