Facebook: akta dig för bedrägerier med falska profiler och betalbilder

Facebookhar alltid varit skådeplatsen för sentimentala bedrägerier som utnyttjar falska profiler eller betalbilder. Det sägs kanske lite om det eftersom skam att ha hamnat i dessa typer av bedrägerier är mycket. De fortsätter dock att skörda offer och ofta lönar sig inte tystnaden. Så här känner du igen vänskapsförfrågan farlig.

Vänförfrågningar: här är de du aldrig bör acceptera på Facebook

Kanske är du en person enda på jakt efter den högra halvan, kanske du har ett äktenskap som inte tillfredsställer dig och du alltid letar efter nya äventyr. Dessa och andra är de potentiella offren som privilegieras av dessa brottslingar som de gör falska profilerFacebook.

Rider vågen av känslor, när användaren har accepterat sin vänförfrågan går de in på scenen och ger sitt bästa. Allt börjar med tanken att den som har blivit kontaktad görs: “Hur är det möjligt att du söker mig!”. För bra för att vara sant? I detta ögonblick klarhet. Och på Facebook börjar man korrespondens gjord av komplimanger om att brottslingen skickligt kommer att leda till riktiga kärleksförklaringar.

facebook-profil-fake-fake

Och om bilderna av profil är de, om hon är så vacker eller han är så attraktiv, hur kan de kärlek vid första ögonkastet? Synd att det ligger bakom Facebook profil de som säger att de inte är gömda gömmer sig. En är klar han nackdelar vackert och gott.

Målet är alltid detsamma: att stjäla pengar

Målet för dessa brottslingar är alltid detsamma: att stjäla fler pengar möjlig. Även Polispost han har stött på fall där man begärt pengar för köp av ett hus att bo i tillsammans. Facebook lämpar sig mycket väl att genomföra falska profiler.

Andra förfrågningar om pengar kommer från fantomer Hälsoproblemeller biljetter flygplan eller tåg för att nå den nya älskade. Dessa är endast förfrågningar och riktar sig endast till utpressa pengar. Men när det stackars offret inser det är det för sent.

För att inte tala om Facebook-profilerna för de som säljer sina egna privata bilder till ett pris. Vänskapsförfrågningar från vackra män eller kvinnor som sedan, på sin vägg, bara har länk för att se deras foton. Självklart mot en avgift. Det här också företag det kräver många offer som spenderar viktiga siffror bara för att finna sig själv med en handfull flugor.

Även nu slår den på Whatsapp bluffen Hermès som lovar a Kelly väska gratis genom att endast betala Fraktavgifter. Uppenbarligen är inget av detta sant, men vi får inte lockas vare sig av den hittade kärleken eller av en väska värd tusentals euro.

Relaterade Artiklar

Back to top button