Face ID, med den nya iPhone-uppdateringen kommer också att låsas upp genom att bära masken

Masken har nu blivit en del av vår fysionomi i sociala sammanhang, med tanke på behovet av att bära den kontinuerligt på varje offentlig plats både utomhus och inomhus.

Att använda det löser många problem, t det representerar ett av huvudmedlen för skydd mot smitta, tillsammans med de allmänt rekommenderade hygienstandarderna under denna pandemiperiod. Bär den ändå skapar vissa svårigheter (liksom andning, som många har rapporterat): de elektroniska enheterna aktiverade för ansiktsigenkänning för upplåsning kan inte korrekt identifiera figuren, eftersom masken går för att skymma en del av ansiktet.

En skjuts till förändring kan dock komma från Äpple, visade sig vara känslig för frågan och positiv i försöket att hitta en lösning till problemet. Så pass att från nästa uppdatering kommer Cupertino-företaget att introducera ansiktsigenkänning även med masken på.

Face ID, nu kommer iPhone att låsa upp även med masken på

Börjar med iOS-uppdateringen 14,5, efter en fas av betatestningkommer användare att kunna låsa upp sin iPhone utan att sänka ramen eller ta till alternativa metoder – som t.ex ange koden eller Touch ID.

Förbättringen av algoritmerna kommer att göra «mer snabbt tillgång till kodinmatningsfältet sui enheter med Face ID när du bär en mask”, som rapporterats av Apple själv genom ett officiellt tillkännagivande.

Med en begränsning: ägaren måste ha sin Apple Watch med sig. När du tittar på iPhone för att låsa upp kommer det en taktil feedback på handleden vilket kommer att indikera framgångsrikt slutförande av operationen. Det kommer därför inte att vara nödvändigt att närma sig smartklockan eller vända den mot ansiktet: den fungerar bara som en bekräftelse.

Relaterade Artiklar

Back to top button