Få webbappen att fungera som en stationär app

Många program förvandlas från något du installerar på din dator till en webbapplikation som du kör i din webbläsare. Detta är ett drag som drivs av det faktum att fler och fler människor i världen har tillgång till hög hastighet Internet(Internet) vid hastigheter över 10 Mbps.

En annan bidragande orsak är att serverbaserad kraft blir allt vanligare och billigare att använda. Däremellan är förutsättningarna mogna för att webbapplikationer ska bli standard.

Problem med webbapplikationer

Det finns dock ett stort problem som webbapplikationer står inför – webbläsaren. Hade på skrivbordet Microsoft Word det fanns också ett webbadressfält, ett bokmärkesfält, en uppsättning tillägg att visa och en rad med flikar ovanpå, du skulle förmodligen bli mycket besviken över röran. Det är precis vad som händer med webbapplikationer i webbläsaren.

Situationen förvärras när du vill att andra webbplatser ska öppna samtidigt, så att du har flera webbapplikationer som körs i samma webbläsare på flera olika flikar.

Mindre krångel är att öppna en webbläsare och klicka på din webbapplikations bokmärke för att starta den.

Tvinga webbapplikation för att fungera(Web App Run) som skrivbordsapp

Det finns ett sätt att fixa dessa problem och njuta av din webbapp precis som du tyckte om skrivbordsversionen. Låt oss gå igenom stegen för att få detta att hända.

Vad kommer du att behöva

Du måste installera Google Chrome och ställ in den som din standardwebbläsare. Den kan laddas ner från https://www.google.com/chrome/ . I skrivande stund känner vi bara till en webbläsare som fungerar för detta. Om du vill se den här funktionen i din favoritwebbläsare, gå till deras hemsida och hitta ett sätt att begära det.

Du behöver också en webbadress eller URL -adressen till en webbapplikation som du ofta använder. För våra ändamål kommer vi att använda Google-appen. meddelanden för webb . Om du har en Android-telefon bör du överväga att använda meddelanden för webb . Det här är ett bra sätt att skicka och ta emot textmeddelanden på din dator. Kolla in det på https://messages.android.com/.

Åtgärder att ta

Öppna Windows utforskaren(Windows utforskaren). Det snabbaste sättet att göra detta är att hålla ner tangenten Windows och tryck E på tangentbordet.

Gå vart Krom installerat på din dator. Det kommer med största sannolikhet att vara i: C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application.Om du inte hittar det där, leta efter Chrome.exe i Windows utforskaren(Windows utforskaren).

Högerklicka(Högerklicka) på filen chrome.exe och välj ” Skapa genväg(Skapa genväg) ” .

Troligtvis får du ett felmeddelande: “Windows kan inte skapa en genväg här. Vill du att genvägen ska placeras på skrivbordet istället?” (“Windows kan inte skapa en genväg här. Vill du att genvägen ska placeras på skrivbordet istället?”) Välj Ja(Ja).

Gå till skrivbordet och hitta genvägen. Det kommer att se ut så här.

Högerklicka(Högerklicka) genväg och välj ” Egenskaper(Egenskaper) ” . Ett nytt fönster öppnas.

fönster” Etikettegenskaper(genvägsegenskaper )” bör öppnas med fokus på ” Märka(Genväg)” och i fältet ” Mål:(Mål: ) » . Här kommer vi att lägga till en flagga som kommer att tvinga din webbapplikation att öppnas i ett Windows-liknande fönster utan webbläsartrassel. Flytta markören till slutet av texten som redan finns i fältet.

Ange nu följande: –app=https://messages.android.com . notera(Observera) att appen föregås av två streck. –app indikerar Krom öppnas utan adressfält, bokmärken eller andra element .(-app)

Del =https://messages.android.com tyder på Krom öppna den webbplatsen eller webbapplikationen direkt. Du kan ersätta den här adressen med webbadressen för vilken webbapplikation du vill. Klick (Klick) Tillämpa(Tillämpa) .

Det rekommenderas att du ändrar namnet på genvägen så att du enkelt kan identifiera den som den som öppnar din webbapplikation. I fönstret ” Etikettegenskaper(Genvägsegenskaper) » växla till fliken « Allmän(Allmän).”

Överst på fliksidan ser du att namnet är satt till chrome.exe – Genväg . Radera(Radera) detta och ange namnet på din webbapplikation. Klicka på knappen (Klick)OK(OK) längst ner i det här fönstret.

Dubbelklicka nu på den här genvägen och njut av din webbapp i ett trevligt stort öppet fönster.

Så här kan du öppna vilken webbapp som helst som en webbapp. Windows . Du kan fästa den här genvägen till aktivitetsfältet eller flytta den till ” Start”(Startmenyn) för att komma åt den var som helst.

Om du vill ta det ett steg längre kan du till och med ändra ikonen för din genväg så att den matchar webbappen istället för ikonen Chrome standard. (Chrome) Se nästa artikel för detaljer om hur du gör detta.

Så många program går från att vara något du installerar på din dator till att vara en webbapp som du kör i en webbläsare. Det är ett drag som föranleds av att fler och fler av världen har tillgång till höghastighetsinternettjänster på över 10 Mbps.

En annan bidragande faktor är att serverbaserad kraft blir mer genomgripande och billigare att använda. Mellan de två är förutsättningarna mogna för att webbappar ska bli standard.

Problemet med webbappar

Det finns dock ett stort problem för webbappar – webbläsaren. Om ditt skrivbord i Microsoft Word också hade ett webbadressfält, ett bokmärkesfält, ett gäng tillägg som visas och en rad med flikar ovanpå, skulle du förmodligen bli riktigt frustrerad över röran. Det är precis vad som händer med webbappar i webbläsaren.

Det blir värre när du vill ha andra webbplatser öppna samtidigt, så du har några webbappar som körs i samma webbläsare under flera olika flikar.

Ett mindre problem är att behöva öppna webbläsaren och klicka på bokmärket för din webbapp bara för att starta den.

Få en webbapp att köra som en stationär app

Det finns ett sätt att eliminera dessa problem och njuta av din webbapp lika mycket som du gillade skrivbordsversionen. Låt oss gå igenom stegen för att få det att hända.

Vad du behöver

Du måste ha Google Chrome installerat och ställt in som din standardwebbläsare. Den kan laddas ner från https://www.google.com/chrome/. I skrivande stund känner vi bara till en webbläsare som fungerar för detta. Om du vill se den här funktionen i din favoritwebbläsare, gå till deras hemsida och hitta ett sätt att begära det.

Du behöver också webbadressen eller webbadressen till en webbapp som du använder ofta. För våra syften kommer vi att använda Googles Messages for Web-app. Om du har en Android-baserad telefon bör du överväga att använda Messages for Web. Det är ett utmärkt sätt att skicka och ta emot textmeddelanden på din dator. Kolla in det på https://messages.android.com/.

Åtgärder att ta

öppna Windows utforskaren. Det snabbaste sättet att göra detta är att hålla nere Windows knapp och tryck E på ditt tangentbord.

Navigera till där Chrome är installerat på din dator. Det kommer troligen att finnas i: Om du inte kan hitta det där, sök efter Chrome.exe i Utforskaren i Windows.

Högerklicka på filen chrome.exe och klicka på Skapa genväg.

Du kommer troligen att få ett felmeddelande som säger Välj Ja.

Gå till skrivbordet och hitta genvägen. Det kommer att se ut som följande bild.

Högerklicka på genvägen och klicka på Egenskaper. Ett nytt fönster öppnas.

De Genvägsegenskaper fönstret ska öppnas med fokus på Genväg fliken och i mål: fält. Det är här vi kommer att lägga till flaggan som gör att din webbapp öppnas i ett Windows-liknande fönster utan att webbläsarens röra. Flytta markören till slutet av texten som redan finns i fältet.

Skriv nu följande: –app=https://messages.android.com/. Lägg märke till att det finns två streck på framsidan av appen. De -app uppmanar Chrome att öppnas utan platsfältet, bokmärken eller andra element.

De =https://messages.android.com del säger åt Chrome att öppna upp direkt till den webbplatsen eller webbappen. Du kan ersätta den adressen med webbadressen för vilken webbapp du vill. Klick tillämpa.

Det rekommenderas att du ändrar namnet på genvägen, så att du enkelt kan identifiera den som den som öppnar din webbapp. I den Genvägsegenskaper fönstret klickar du på Allmän flik.

Överst på fliksidan ser du att namnet är inställt som chrome.exe – Genväg. Ta bort det och ange namnet på din webbapp. Klicka på OK knappen längst ned i det här fönstret.

Dubbelklicka nu på den genvägen och njut av din webbapp i ett trevligt, stort, öppet fönster.

Det är så du kan få vilken webbapp som helst att öppnas som om den är en Windows-app. Du kan fästa den genvägen till aktivitetsfältet eller flytta den till din Start-meny så att du kan komma åt den där du vill.

Om du vill ta det ett steg längre kan du till och med ändra ikonen för din genväg så att den matchar webbappen, istället för standardikonen för Chrome. Titta efter detaljer om hur du gör det i en framtida artikel.

Relaterade Artiklar

Back to top button