Få OpenOffice Writer att se ut och kännas som Microsoft Word

Microsoft Word Inte nog med att den leder vägen när det kommer till ordbehandling, mjukvarujätten har drivit ut de flesta av sina konkurrenter från marknaden. Open Office Writer är dock en gratis ordbehandlare från Orakel , som många hem- och kontorsanvändare har vänt sig till för att få funktionen hos en ordbehandlare av hög kvalitet utan den höga prislappen. Om du vill att Writer ska se ut och fungera som Ord visar den här artikeln fem enkla sätt att göra det.

Utseende av Microsoft Word

Microsofts senaste flytt från ett menygränssnitt till tejp(Ribbon) lämnade många användare Ord förbryllad och förvirrad. Kan inte gå tillbaka till menygränssnittet, många användare har antingen bestämt sig för att fortsätta med en äldre version av ordbehandlaren eller vänt sig till alternativ som t.ex. Open Office Writer .

Omöjligt att imitera tejp(band) in Open Office Writer men det finns andra saker du kan göra för att Författare såg ut och fungerade som Microsoft Word . Du kan till exempel dölja textkanter, aktivera stavningskontroll medan du skriver, aktivera grammatikkontroll medan du skriver, ändra programmets bakgrundsfärg och ändra utseendet på verktygsfältsknappar. Genom att göra dessa fem ändringar kommer du att kunna dra nytta av fördelarna Författare utan förlust av utseende Ord .

ett – Dölj textkanter(Dölj textgränser) Open Office Writer

Microsoft Word har ingen ram som anger i vilket område texten i dokumentet kommer att visas. För att dölja textramen i Författare klick Visa>Textgränser . Detta kommando slår på och av textkanten.

Om du vill se textkanten igen, klicka på ” Visa>Textgränser en gång till så dyker hon upp igen. Observera att textkanten inte skrivs ut; det är bara en mjukvara som hjälper dig att se hur programmet lägger upp ditt dokument.

2- Stavningskontroll(Kontrollera stavning) när du skriver in Open Office Writer

En av de viktigaste och mest användbara funktionerna i Microsoft Word – se de röda snirkliga linjerna som talar om för dig när du har stavat ett ord fel. Författare(Skrivare) har också en sådan funktion. För att aktivera den, klicka på ” Verktyg>Stavning och grammatik .

I fönstret ” Stavning(stavning) “tryck på knappen” alternativ(Alternativ) ” . I området för” alternativ(Alternativ) » kryssa i rutan « Kontrollera stavning(Kontrollera stavning medan du skriver) medan du skriver” . Klicka på knappen OK(OK) “, stäng fönstret” Stavning”, och du är klar.(Stavning)

Aktivera stavningskontroll när du skriver i OpenOffice Writer

3. Kontrollera grammatik(Kontrollera grammatik) när du skriver in OpenOffice Writer.

ger bara efter” Stavningskontroll(Kontrollera stavning medan du skriver) när du skriver” , funktion ” Grammatikkontroll(Kontrollera grammatik medan du skriver) när du skriver ” räddar ofta författare på alla nivåer från grammatiska fel och meningsstrukturfel när de skriver.

För att aktivera den här funktionen, följ proceduren ovan för att aktivera stavningskontroll. Den här gången kryssa i rutan ” Kontrollera grammatik(Kontrollera grammatik medan du skriver) medan du skriver” . Klicka på knappen OK(OK) “, stäng fönstret” Stavning”, och du är klar.(Stavning)

Aktivera grammatikkontroll när du skriver i OpenOffice Writer

fyra – Ändra appbakgrund(Ändra applikationsbakgrund) till Open Office Writer

Open Office Writer använder en matt grå bakgrund under dokumentet. Det är inte bara tråkigt, utan att stirra på det under långa perioder kan få resten av appen att blekna till ett grått dis. I ord(Word) använder en mycket vänligare blå, glad.

Att göra en bakgrund Författare mer som Ord (eller använd valfri annan färg), klicka på ” Verktyg>Alternativ för att öppna ” Alternativ “. (Alternativ) Expandera i den vänstra rutan openoffice.org och klicka Utseende(Utseende) .

Utseendealternativ för OpenOffice Writer

I listan över alternativ, leta efter alternativet märkt ” Ansökan bakgrund(Applikationsbakgrund)” och använd rullgardinsmenyn för att välja en färg. Blå 8(Blå 8) – en rimlig uppskattning till Ord , men du kan välja vilken färg som helst som passar dig. När du är klar, tryck på knappen OK (Knapp)och(OK) njut av din nya bakgrundsfärg.

Ändra applikationsbakgrund i OpenOffice Writer

5 – Förändra(Ändra) extern se (se)knappar i verktygsfältet(Verktygsfältsknappar) i OpenOffice Författare(Open Office Writer)

tejpburk att vara(Ribbon) eller inte vara det bästa gränssnittet för Microsoft Office men en sak är säker; verktygsfältet i Författare kan vara svårt att förstå. I en värld av nyckfull grafik och gränssnitt, skapare Författare kan ha offrat funktionalitet för estetik när de skapade fylliga, tredimensionella, skuggade ikoner för Författare .

För att göra ikoner mer som ikoner i versioner Ord upp bandet, klicka på ” Verktyg>Alternativ för att öppna ” Alternativ “. (Alternativ) Expandera i den vänstra rutan openoffice.org och tryck på ” Se(Visa) » .

I kapitlet ” Användargränssnitt(Användargränssnitt) » välj alternativet « Klassisk(Klassisk)” under ” Ikonstorlek och stil»(Ikonstorlek och stil) . Naturligtvis kan du välja vilken stil du vill. i alla fall klassisk(Klassisk) stil är mer som gamla versioner Ord än någon annan. När du är klar klickar du på ” OK(OK)” och njut klassisk(Klassiska) ikoner i verktygsfältet.

Ändra knappar i OpenOffice Writer så att de ser ut som Word

Open Office Writer – gratis alternativ Microsoft Word . Även om den innehåller många av samma funktioner som Ord vissa människor föredrar utseendet Ord bättre. Med hjälp av de fem tipsen i den här artikeln kan du göra det Författare Liknande Microsoft Word . Du kan faktiskt till och med leka med inställningarna och skapa en mer personlig miljö som passar dina preferenser.

Microsoft Word styr inte bara platsen när det kommer till ordbehandling, mjukvarujätten har stött ut de flesta av sina konkurrenter från marknaden. OpenOffice Writer är dock en gratis ordbehandlare från Oracle som många hem- och kontorsanvändare har vänt sig till för att få funktionen hos en högkvalitativ ordbehandlare med den höga prislappen. Om du vill att Writer ska se ut och fungera mer som Word visar den här artikeln dig fem enkla sätt att göra det.

Utseendet och känslan av Microsoft Word

Microsofts senaste byte från ett menygränssnitt till menyfliksområdet gjorde många användare av Word förbryllade och förvirrade. Utan något sätt att gå tillbaka till menygränssnittet, valde många användare antingen att fortsätta arbeta med en äldre version av ordbehandlaren eller titta på alternativ som OpenOffice Writer.

Det finns inget sätt att simulera menyfliksområdet i OpenOffice Writer, men det finns andra saker du kan göra för att få Writer att se ut och fungera mer som Microsoft Word. Du kan till exempel dölja textgränser, aktivera stavningskontroll medan du skriver, aktivera kontroll av grammatik medan du skriver, ändra programmets bakgrundsfärg och ändra utseendet på knapparna i verktygsfältet. Genom att göra dessa fem ändringar kan du ta del av fördelarna med Writer utan att förlora utseendet och känslan i Word.

1 – Dölj textgränser i OpenOffice Writer

Microsoft Word har ingen gräns som anger i vilket område text kommer att visas i dokumentet. Klicka på för att dölja textgränsen i Writer Visa>Textgränser. Detta kommando stänger av och på textgränsen.

Om du vill se textgränsen igen, klicka på Visa>Textgränser en andra gång och den visas igen. Kom ihåg att textgränsen inte skrivs ut; det är bara ett element i programmet som hjälper dig att se hur programmet lägger upp ditt dokument.

Dölj textgränser i OpenOffice Writer

2 – Kontrollera stavning medan du skriver i OpenOffice Writer

En av de viktigaste och mest användbara funktionerna i Microsoft Word är att se de röda snirkliga linjerna som talar om för dig när du har stavat ett ord fel. Writer har den funktionen också. Klicka på för att aktivera den Verktyg>Stavning och grammatik.

Stavning fönstret klickar du på alternativ knapp. I området märkt alternativmarkera alternativet med titeln Kontrollera stavningen medan du skriver. Klicka på OK knappen, stäng Stavning fönster, och du är klar.

Aktivera Kontrollera stavning medan du skriver i OpenOffice Writer

3 – Kontrollera grammatik när du skriver i OpenOffice Writer

Näst efter Kontrollera stavningen medan du skriverden Kontrollera grammatik medan du skriver funktionen räddar ofta författare på alla nivåer från att göra grammatiska fel och meningsstrukturfel i sitt skrivande.

För att aktivera den här funktionen, följ samma procedur ovan för att aktivera stavningskontroll. Den här gången markerar du rutan bredvid Kontrollera grammatik medan du skriver. Klicka på OK knappen, stäng Stavning fönster, och du är klar.

Aktivera Kontrollera grammatik medan du skriver i OpenOffice Writer

4 – Ändra applikationsbakgrund i OpenOffice Writer

OpenOffice Writer använder en matt, mellangrå bakgrund under dokumentet. Det här är inte bara trist, utan att stirra på det länge kan få resten av programmet att försvinna i en grå dimma. Word använder en mycket vänligare blå som är glad.

För att få Writer-bakgrunden att se mer ut som Word (eller för att använda någon annan färg du önskar), klicka på Verktyg>Alternativ att öppna alternativ fönster. Expandera i den vänstra panelen openoffice.org och klicka på Utseende.

Utseendealternativ för OpenOffice Writer

I listan med alternativ, leta reda på det som är märkt Ansökan bakgrund och använd rullgardinsmenyn för att välja en färg. Blå 8 är en rimlig uppskattning av Word men du kan välja vilken färg som passar dig. När du är klar klickar du på OK Knappa och njut av den nya bakgrundsfärgen.

Ändra applikationsbakgrunden i OpenOffice Writer

5 – Ändra utseendet på verktygsfältsknappar i OpenOffice Writer

The Ribbon kan vara det bättre gränssnittet för Microsoft Office, men en sak är säker; verktygsfälten som finns i Writer kan vara svåra att tyda. I en värld av snygg grafik och gränssnitt kan skaparna av Writer ha offrat funktionalitet för estetik när de skapade de pösiga, tredimensionella, skuggade ikonerna för Writer.

För att få ikonerna att se mer ut som de som finns i pre-Ribbon-versioner av Word, klicka på Verktyg>Alternativ att öppna alternativ fönster. Expandera i den vänstra rutan openoffice.org och klicka på se.

I avsnittet märkt användargränssnittvälj alternativet Klassisk under Ikonstorlek och stil. Naturligtvis kan du välja vilken stil du vill. Men den Klassisk stil ser mer ut som äldre versioner av Word än någon annan. När du är klar klickar du OK och njut av din Klassisk ikoner i verktygsfältet.

Ändra knapparna i OpenOffice Writer så att de ser ut som Word

OpenOffice Writer är ett gratis alternativ till Microsoft Word. Även om det innehåller många av samma funktioner som Word, föredrar vissa människor utseendet och känslan av Word bättre. Med hjälp av de fem tipsen i den här artikeln kan du få Writer att se ut och fungera mer som Microsoft Word. Du kan faktiskt till och med leka med inställningarna och skapa en mer anpassad miljö för att passa dina preferenser.

Relaterade Artiklar

Back to top button