Få Microsoft Edge att ladda ner PDF-filer istället för att öppna dem

Windows 10 tvingar nästan användare att använda Microsoft Edge som standardapplikation för allt, från att surfa på webben till att öppna PDF – filer. Webbläsarversion Kant för (kant)Krom utmärkt för att surfa på webben, men vissa applikationer bearbetas PDF – filer är bättre än kant .

Som standard, om du visar och klickar på en länk till en fil PDF , Microsoft Edge öppnar dokumentet i webbläsaren. Denna funktion är självklart till för din bekvämlighet och säkerställer att du inte har någon anledning att stänga din webbläsare.

Du kan bestämma om du vill öppna eller spara filer PDF när du klickar på dem i andra webbläsare. Om du vill kant gjorde detsamma och sparade PDF(PDF-filer) istället för att öppna dem hela tiden, läs den här guiden.

Force Edge(Make Edge) ladda ner PDF -filer istället för att öppna dem

Den här guiden visar hur du ändrar Microsoft Edge från läsaren PDF standard . Jag kommer också att visa dig hur du sparar en fil PDF direkt från webbläsaren kant. Här är vad vi ska titta på:

 1. Berätta för Microsoft Edge(Berätta för Microsoft Edge) att spara den länkade filen PDF .
 2. Ändra ditt läsprogram PDF som standard (PDF)Windows-inställningar(Windows-inställningar).
 3. Ändra ditt läsprogram PDF som standard i snabbmenyn Utforskare.(Utforskaren)

Fortsätt(Fortsätt) Läs vidare när vi fördjupar oss i de fullständiga stegen för ovanstående processer.

ett ]Berätta för Microsoft Edge(]Be Microsoft Edge) att spara den associerade filen PDF

Om du surfar in kant och klicka på fillänken PDF alltid öppnar den, skulle du vara glad att veta att du kan be webbläsaren att spara filen istället.

För att ladda ner en PDF, gör följande:

 1. Vänsterklicka inte på en fillänk PDF .
 2. Högerklicka istället på länken
 3. Välj ett alternativ Spara länk som(Spara länk som) .
 4. Välj den katalog du vill ladda ner PDF – dokument
 5. Byt namn på den om du vill och klicka på knappen Spara.(Spara)

När du klickar på knappen Spara Microsoft (Spara)kant(Microsoft Edge) kommer att laddas ner PDF -fil och du kan öppna den senare från dirigent(Filutforskaren) med din favoritläsare PDF-filer.(PDF)

2] Förändra(Ändra) läsprogram PDF som standard i Windows-inställningar.(Windows-inställningar)

Tryck kombination Windows-tangent + I att öppna windows-inställningar(Windows-inställningar). Härifrån gå till ” Appar > Standardappar och scrolla ner på sidan. Klick(Klicka) på länken märkt ” Välj standardappar efter filtyp”(Välj standardappar efter filtyp) .

välj standard PDF-läsare efter filtyp

Navigera till sidan efter filtilläggen i den vänstra rutan och hitta .pdf .

Klick(Klicka på) appikonen till höger om .pdf och välj appen du vill använda för att öppna filerna PDF.

Även om denna lösning inte tvingar kant spara PDF -filer istället för att öppna dem i webbläsaren, kommer följande lösning att ge ett annat sätt att ändra standard PDF-läsare från kant till den applikation du väljer.

3] Förändra(Ändra) läsprogram PDF som standard från snabbmenyn dirigent.(Utforskaren)

öppnas via snabbmenyn

Ett annat sätt att förändra kant från läsaren PDF standard är att göra det från dirigent(Utforskaren). För att göra detta, öppna dirigent(Filutforskaren) och navigera till mappen som innehåller valfri fil PDF .

Högerklicka sedan PDF -fil och välj ” Öppet från kl(Öppna med) hjälp” i snabbmenyn. Klick(Klick) ” Välj en annan applikation(Välj en annan app)” i undermenyn och välj den app du vill öppna PDF – dokumenten.

Ibland kanske du inte hittar den önskade applikationen i undermenyn ” Att öppna med(Öppna med)”, men oroa dig inte för det. Om programmet är installerat på din dator, klicka på ” Välj en annan applikation(Välj en annan app)” i undermenyn och navigera till filen .exe applikationer.

Var noga med att markera rutan innan du väljer en applikation Använd alltid den här appen för att öppna .pdf-filer(Använd alltid den här appen för att öppna .pdf-filer) . Eller välj “Microsoft Store Sök(Sök i Microsoft Store) » för att ladda ner och installera appen att arbeta med PDF – filer.

Jag hoppas att detta hjälpte.

Windows 10 tvingar nästan användare att använda Microsoft Edge som standardapplikation för allt, från att surfa på internet till att öppna PDF-filer. Chromium-versionen av Edge-webbläsaren är fantastisk för att surfa på internet, men vissa applikationer hanterar PDF-filer bättre än Edge.

Som standard, om du surfar och klickar på en länk till en PDF-fil, öppnar Microsoft Edge dokumentet i webbläsaren. Denna funktion är självklart till för din bekvämlighet och säkerställer att du inte har någon anledning att stänga webbläsaren.

Du kan bestämma om du vill öppna eller spara PDF-filer när du klickar på dem i andra webbläsare. Om du vill att Edge ska göra samma sak och spara PDF-filer istället för att öppna dem hela tiden, läs den här guiden.

Få Edge att ladda ner PDF-filer istället för att öppna dem

Den här guiden visar dig sätt att ändra Microsoft Edge från att vara din standard-PDF-läsare. Jag kommer också att visa dig hur du sparar en PDF-fil direkt från Edge-webbläsaren. Här är vad vi kommer att täcka:

 1. Be Microsoft Edge att spara den länkade PDF-filen.
 2. Ändra din standard-PDF-läsare från Windows-inställningar.
 3. Ändra din standard-PDF-läsare från Filutforskarens snabbmeny.

Fortsätt läsa när vi dyker in i de fullständiga stegen för ovanstående processer.

1]Be Microsoft Edge att spara den länkade PDF-filen

Få Edge att ladda ner PDF-filer istället för att öppna dem

Om du surfar på Edge och klickar på länken till en PDF-fil öppnas den alltid, skulle du vara glad att veta att du kan be webbläsaren att spara filen istället.

Gör så här för att ladda ner PDF:en:

 1. Vänsterklicka inte på länken till PDF-filen.
 2. Högerklicka istället på länken
 3. Välj Spara länk som alternativ.
 4. Välj den katalog som du vill ladda ner PDF-dokumentet till
 5. Byt namn på den om du vill och tryck på Spara knapp.

När du klickar på Spara knappen kommer Microsoft Edge att ladda ner PDF-filen och du kan sedan öppna den senare från File Explorer med din favorit-PDF-läsare.

2]Ändra din standard-PDF-läsare från Windows-inställningar

tryck på Windows-tangent + I kombination för att öppna Windows-inställningar. Härifrån, gå till Appar > Standardappar och scrolla till botten av sidan. Klicka på länken som säger Välj standardappar efter filtyp.

välj standard pdf-läsare efter filtyp

Gå ner på sidan efter filtilläggen i den vänstra rutan och leta efter .pdf.

Klicka på applikationsikonen till höger om .pdf och välj det program du vill använda för att öppna PDF-filer.

Även om den här lösningen inte särskilt tvingar Edge att spara PDF-filer istället för att öppna dem i webbläsaren, kommer nästa lösning att presentera ett annat sätt att ändra din standard-PDF-läsare från Edge till en applikation som du väljer.

3]Ändra din standard-PDF-läsare från Filutforskarens snabbmeny

öppna med snabbmenyn

Ett annat sätt att ändra Edge från att vara din standard-PDF-läsare är att göra det från File Explorer. För detta, öppna File Explorer och bläddra till en mapp som innehåller en PDF-fil.

Högerklicka sedan på PDF-filen och välj öppna med alternativ från snabbmenyn. Klicka på välj en annan app från undermenyn och välj det program som du vill öppna PDF-dokument med.

Ibland kanske du inte hittar din föredragna applikation från undermenyn, men oroa dig inte för det. Om du har programmet installerat på din dator, klicka på välj en annan app alternativet från undermenyn och navigera till programmets .exe-fil.

Innan du väljer applikation, se till att markera kryssrutan för Använd alltid den här appen för att öppna .pdf-filer. alternativ, välj Sök i Microsoft Store för att ladda ner och installera programmet för hantering av PDF-filer.

Hoppas detta hjälpte.

Relaterade Artiklar

Back to top button