Få Chrome att fungera bättre med pekskärmsenheter

Windows 10 fungerar på alla enheter. Sådana anordningar inkluderar stationära datorer(Skrivbord) , bärbara datorer(Bärbara datorer), 2-i-1 hybridenheter, Mobiltelefoner(Mobiltelefoner), enheter IoT , bankomater(bankomater), headset blandad verklighet och mycket mer. På tal om mixed reality-headset och 2-i-1-hybridenheter, använder de en interaktionsmodell för touch och gest som kan stöta på emuleringsproblem. Win32 (gest)(Win32) versioner Google Chrome . Detta är inte relaterat till prestanda- eller tillförlitlighetsproblem, utan baseras huvudsakligen på användarupplevelse .(Användarupplevelse). Idag ska vi ta en titt på hur vi kan aktivera ett förbättrat pekgränssnitt i Google Chrome som hjälper dig att förbättra din övergripande användbarhet.

(Gör Chrome) Förbättra din upplevelse Krom med enheter med pekskärm(Pekskärm)

Öppna webbläsaren Google Chrome(Öppna Google Chrome) och gå till den här webbadressen: chrome://flags

Hitta TouchUI-layout i sökrutan högst upp på sidan.

Byt sedan lämplig post till aktiverad.

Starta om Google Chrome(Starta om Google Chrome) för att ändringarna ska träda i kraft.

Detta kommer att tillåta beröringsinteraktion med användare(Användarupplevelse) i Google Chrome .

Skillnad mellan pekläge(Touch Friendly Mode) och standardläge(standardläge)

Skillnad mellan pekläge(Touch Friendly Mode) och standardläget i Google (standardläge)Krom(Google Chrome) är liten. Du kommer inte att märka några större förändringar i användargränssnitt(Användargränssnitt) . Ändringarna du hittar kommer dock att vara välkomna och kommer att få dig att undra varför du aldrig fick detta tidigare.

När detta läge är aktiverat placeras alla element som är justerade på sidan på lämpligt avstånd från varandra. Detta ger utrymme för beröring och gester. Dessutom ger det ett tydligare och rymligare användargränssnitt för användaren att använda.

Det finns några funktioner som är värda att tänka på –

  1. Detta pekläge(Touch Friendly Mode) fungerar på enheten oavsett formfaktor.
  2. En annan förutsättning för att detta läge ska vara tillgängligt i listan över experimentella funktioner är det faktum att du måste använda Google Chrome version 72 eller senare.

Vad tycker du om det här nya pekgränssnittet i Chrome?(Hur tycker du om detta nya beröringsvänliga gränssnitt på Chrome?)

Windows 10 körs på en mängd olika enheter. Dessa enheter inkluderar stationära datorer, bärbara datorer, 2-i-1 hybridenheter, mobiltelefoner, IoT-enheter, bankomater, Mixed Reality-headset och mer. På tal om Mixed Reality-headset och 2-i-1 hybridenheter – de använder Touch- och Gesture-baserad interaktionsmodell, som kan stöta på problem när de emulerar Win32-versionen av Google Chrome. Detta är inte relaterat till prestandaproblem eller tillförlitlighetsproblem, utan baseras huvudsakligen på användarupplevelsen. Idag kommer vi att kolla på hur vi kan möjliggöra ett bättre touch-vänligt optimerat användargränssnitt på Google Chrome som hjälper dig att förbättra din övergripande användbarhet.

Få Chrome att fungera bättre med pekskärmsenheter

Få Chrome att fungera bättre med pekskärmsenheter

Öppna webbläsaren Google Chrome och besök den här webbadressen:

Se upp för TouchUI-layout i sökrutan längst upp på sidan.

Växla sedan lämplig post till aktiverad.

Starta om Google Chrome för att ändringarna ska träda i kraft.

Detta kommer att aktivera den beröringsvänliga användarupplevelsen på Google Chrome.

Skillnad mellan beröringsvänligt läge och standardläge

Skillnaden mellan beröringsvänligt läge och standardläget på Google Chrome är subtil. Du kommer inte att uppleva några större förändringar i användargränssnittet. Ändringarna som du kommer att upptäcka kommer dock att välkomnas av dig och kommer att tvinga dig att tänka på varför du aldrig fick det här tidigare.

När det här läget är aktiverat är alla element justerade på sidan tillräckligt fördelade. Detta ger utrymme för beröring och gest-baserade input. Detta ger också ett tydligare och tillräckligt rymligt användargränssnitt som kan användas av användaren.

Det finns några särskilda saker som är värda att tänka på

  1. Detta beröringsvänliga läge fungerar på en enhet oavsett vilken formfaktor den körs.
  2. Den andra förutsättningen för att det här läget ska vara tillgängligt i listan över experimentella funktioner är det faktum att du bör köra Google Chrome version 72 eller senare.

Relaterade Artiklar

Back to top button