F1: AlphaTauri-teamet hyllar Stargate genom att avslöja sin nya ensitsiga

AlphaTauri presentation Stargate

Scuderia AlphaTauri, fransmannen Pierre Gaslys F1-team, presenterade sin AT03 på måndagen, inte utan några referenser till science fiction och videospel.

Det är en presentation, låt oss säga, nyfiken, som F1-teamet AlphaTauri har levererat till hela världen. Från Faenza, en stad i Emilia-Romagna där det är baserat, presenterade det italienska teamet sin helt nya ensitsiga, kallad “AT03”, genom att sända en kort video på mindre än tre minuter, färgad av referenser som gör den väldigt originell, underlåtenhet att erbjuda garantier för dess framtida prestanda.

Jack O’Neill godkänner det!


Lillasyster till Red Bull-teamet, som presenterade sin ensitsiga förra veckan, AlphaTauri markerade tillfället genom att avslöja sin nya modell för fans och press. Under dessa få minuter skulle man till och med ha tänkt att närvara på trailern till en ny spin-off av Stargate SG-1den berömda serien skapad av Brad Wright och Jonathan Glassner.

Presentationens statister men också och speciellt AT03:an och piloterna Pierre Gasly och Yuki Tsunoda korsar alla “Star Gate” AlphaTauri-vägen, som till och med tog sig besväret att återskapa de nio chevronsna i den berömda transportringen och dess berömda virvel, kära till den gode gamla översten som vände sig till general O’Neill.


Referenserna eller blinkningarna är många under denna korta presentation. De första sekunderna av videon påminner oss om de goda minnena av Daft Punk, som tillkännagav slutet på sin duo för några månader sedan. De två franska och japanska piloterna, men också deras overall, hjälm och storleksskillnad, liknande musikerna Thomas Bangalter och Guy-Manuel de Homem-Christo, ger oss en hint.

Vi hittar även i denna presentation referenser till spel Assassin’s Creed och mer speciellt till presentationsvideon av den dematerialiserade virtuella verklighetskonsolen Helix, som finns i Assassin’s Creed Unityvars modell används för att skapa karaktärerna för presentationsklippet för den blåvita ensitsiga.


2022, starten på en ny era för F1

Alpha Tauri (6e av konstruktörsmästerskapet 2021), ett team som drivs av Honda och leddes av dess ledare Pierre Gasly (tre pallplatser och en seger under de senaste tre säsongerna), ville ge sin presentation en futuristisk smak, utan att ge ordet till sina förare eller utan att gå in i de aerodynamiska detaljerna för ensitsen, som hoppas göra det ännu bättre 2022 än 2021. Futuristiskt, visserligen, men sobert är det sant.

Vissa orienteringar av fordonet, nödvändiga av de nya reglerna, är redan synliga, även om det fortfarande är för tidigt att föreställa sig den definitiva versionen av AT03, som inte officiellt kommer att rulla för första gången förrän nästa vecka under Barcelona-testerna, februari 23-25. Säsongens första Grand Prix går av stapeln i Bahrain om drygt en månad, söndagen den 20 mars.

Relaterade Artiklar

Back to top button