Exynos 2200 exploderar sin föregångare och… Snapdragon 888 (men det finns ett men)

samsungexynos © Samsung

34 % mer prestanda jämfört med Exynos 2100. Detta är vad man kan förvänta sig av nya Exynos 2200, som väntas i början av 2022. Ett första riktmärke som presenteras som “officiellt” berättar om den förmodade kraften hos chippet designat av Samsung och AMD.

Framtida konkurrent till Snapdragon 898, Exynos 2200, som väntas tidigt nästa år på Samsungs flaggskepp, skulle erbjuda kraft, mycket kraft. Det är åtminstone vad resultatet av ett första “officiellt” riktmärke som avslöjades på Twitter av Tron, en välkänd läckare på nätverket, lovar. Vi upptäcker lovande data, men som fortfarande uppvägs av några gråzoner som avsevärt kan påverka den slutliga upplevelsen som erbjuds av chipet som ett resultat av partnerskapet mellan Samsung och AMD (som ansvarar för dess grafikdel) .

Chipet från Samsung och AMD har ett stort kraftkapital

Konkret skulle Exynos 2200 kunna erbjuda en prestandatopp som är 31 till 34 % högre än den som erbjuds av dess föregångare, Exynos 2100. En siffra hyvlad av termisk strypning (uppvärmning av processorn som leder till sänkta frekvenser) för att uppnå 17 till 20 % ytterligare prestanda, denna gång ihållande, jämfört med Exynos 2100.

Dessa resultat är fortfarande uppmuntrande, men som understrukits WCCFTech, kommer det framför allt att bli nödvändigt att jämföra dem med prestandan hos Snapdragon 898, Qualcomms framtida avancerade mobila processor. Detta chip borde logiskt sett presenteras av den amerikanska jätten i samband med dess Snapdragon Tech Summit 2021, väntat den 30 november.

Tron lovar oss också en “stor skillnad” i GPU-prestanda till förmån för Exynos 2200 jämfört med nuvarande Snapdragon 888 under 3DMark Wild Life. Information ska tas med en nypa salt eftersom den ännu inte stöds av några exakta siffror från läckaren. Som sagt, tidigare rykten placerade Exynos 2200 väl och verkligen före Apples A14 Bionic-chip (används av iPhone 12 och iPhone 12 Pro eller iPad Air), men också före den förmodade prestandan hos Snapdragon 898 på GPU-planet.

Men det finns ett men…

Med andra ord, Radeon iGPU:n som sammanställts av AMD för Exynos 2200 kan vara riktigt biffig. Kom ihåg att den senare kommer att baseras på RDNA 2-arkitekturen som AMD använder i synnerhet på sina senaste dedikerade grafikkort, men också på de anpassade SoC:erna för PS5 och Xbox Series X|S.

Denna GPU integrerad i Exynos 2200 skulle framför allt ha sex RDNA 2-kärnor. Den kommer att kunna stödja ray tracing, men dess prestanda kommer att vara nära kopplad till chipets totala energieffektivitet. Det är fullt möjligt att Samsung i slutändan kommer att välja att begränsa prestandan för sin nästa SoC för att undvika att värma upp sina smartphones eller ha för stor inverkan på deras autonomi.

Det återstår att se när vi kommer att kunna lära oss mer genom officiella kanaler. Ett Exynos-evenemang har retats av Samsung den 19 november, men det är svårt att vara säker på att Exynos 2200 kommer att presenteras väl där i detalj. Svara nästa vecka.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button