Explorer.exe Högt minne eller CPU-användning i Windows 10

I dagens inlägg kommer vi att titta på olika kända problem som kan orsaka din Windows utforskaren(Windows File Explorer) kommer att visa hög minnesanvändning eller CPU(CPU) . Genom att följa dessa instruktioner kommer du definitivt att kunna lösa problemet i Windows 11 eller Windows 10.

Explorer.exe högladdning(Explorer.exe högt minne) minne och CPU(CPU)

Högt minne, disk eller processor(CPU) explorer.exe kan avsevärt påverka prestandan för din Windows 11/10-dator. Möjliga felsökningsprocedurer som du kan prova i ingen speciell ordning för att lösa det här problemet är följande:

 1. Kör systemfilsgranskaren
 2. Kör ChkDsk
 3. Kör en skanning av skadlig programvara.
 4. Kontrollera installerade tillägg
 5. Inaktivera molnklienter.
 6. Kör Diskrensning
 7. Felsökning i rent startläge.

Låt oss nu dyka in i detaljerna för de rekommenderade lösningarna.

1]Kör systemfilsgranskaren

Kör sfc /scannow och starta om i slutet om systemfilkontrollen ber om det. Betyder att systemfilsgranskare(System File Checker) vid omstart kommer att ersätta skadade systemfiler om de hittas.

2]Kör CHKDSK

Problemet med hög CPU, minne, diskanvändning kan också uppstå på grund av fel eller diskkorruption. I det här fallet kan du försöka åtgärda problemet genom att köra en ChkDsk-skanning.

3]Kör en skanning av skadlig programvara

Om du har det här problemet på din PC, kör en fullständig genomsökning av antivirussystemet. Ibland kan det vara problem med hög CPU-användning(CPU) explorer.exe om din Windows 10-dator är infekterad med skadlig programvara, vilket kan göra att vissa processer körs i bakgrunden utan din vetskap, vilket kan resultera i en hög CPU-användning(CPU) på din PC.

4]Kontrollera installerade tillägg

Vanligtvis installerade tillägg är skyldiga! Kontrollera om du har installerat några File Explorer-hjälpare eller tillägg. Ta bort eller inaktivera dem. Ofta(Ofta) Även skaltillägg från tredje part kan krascha Explorer för vissa åtgärder. (Utforskaren) Vissa program lägger till objekt till högerklicksmenyn. För att se dem i detalj kan du ladda ner det kostnadsfria verktyget ShellExView.

Explorer kraschar eller fryser

Detta gör att du kan visa och inaktivera misstänkta skaltillägg från tredje part. Med hjälp av försök och fel kan du inaktivera/aktivera tillägg för att försöka avgöra om någon av dem orsakar problemet. ShellExView kan också användas för att lösa problem med snabbmenyn i Utforskare(Utforskaren) , till exempel om högerklickning är långsam.

5]Inaktivera molnklienter

Moln(moln)lagringstjänster som t.ex Dropbox eller OneDrive kan också vara orsaken till detta problem med hög CPU-belastning(CPU) explorer.exe . Dessa molntjänster kan automatiskt synkronisera filer i bakgrunden, vilket kan leda till en hög CPU-användning av explorer.exe.(CPU)

I det här fallet kan du prova att inaktivera OneDrive och tillfälligt avinstallera Dropbox och se om det löser problemet.

6]Kör Diskrensning

(Explorer.exe) Problem hög CPU-användning (CPU)Explorer.exe kan förmodligen orsakas av gamla och temporära filer skapade av Windows och ibland kan dessa filer störa ditt system och täppa till det.

I det här fallet kan du köra verktyget Diskrensning.

7]Felsökning i Clean Boot State

Problemet med hög CPU-belastning(CPU) explorer.exe kan också uppstå på grund av tredjepartsprogram som körs på din PC med Windows . Många applikationer och tjänster tenderar att starta automatiskt med Windows och det kan orsaka detta och många andra problem.

I det här fallet kan du lösa det här problemet genom att utföra en Clean Boot-operation. I ett tillstånd av rent Nedladdningar(Boot State) alla applikationer och tjänster som körs kommer att inaktiveras, vilket gör att du kan åtgärda problemet manuellt.

Jag hoppas att dessa lösningar hjälper!

Andra meddelanden om processer som använder höga resurser:(Andra inlägg om processer som använder höga resurser:)

I dagens inlägg kommer vi att täcka de olika kända fallen som kan få din Windows File Explorer att visa hög minnes- eller CPU-användning. Genom att följa dessa instruktioner är du säker på att kunna lösa ditt problem i Windows 11 eller Windows 10.

Explorer.exe Hög minnes- och CPU-användning

Explorer.exe Hög minnes- och CPU-användning

Problemet med att använda explorer.exe med högt minne, disk eller CPU kan avsevärt påverka prestandan hos din Windows 11/10-dator. De möjliga felsökningsprocedurerna som du kan prova i ingen speciell ordning för att åtgärda det här problemet är följande:

 1. Kör systemfilsgranskaren
 2. Kör ChkDsk
 3. Kör en skanning av skadlig programvara.
 4. Kontrollera installerade tillägg
 5. Inaktivera molnklienter.
 6. Kör Diskrensning
 7. Felsök i Clean Boot State.

Låt oss nu fördjupa oss i detaljerna för de rekommenderade lösningarna.

1]Kör systemfilsgranskaren

Kör sfc /scannow och starta om i slutet om systemfilkontrollen ber om det. Systemfilsgranskaren kommer vid omstart, ersätta korrupta systemfiler om några hittas.

2]Kör CHKDSK

Problemet med hög CPU, minne, diskanvändning kan också uppstå på grund av diskfel eller korruption. I det här fallet kan du försöka åtgärda problemet genom att starta en ChkDsk-skanning.

3]Kör en skanning av skadlig programvara

Om du har det här problemet på din PC, kör en fullständig antivirusgenomsökning. Ibland kan explorer.exe problem med hög CPU-användning uppstå om din Windows 10-dator är infekterad av skadlig programvara, vilket kan orsaka att vissa processer körs i bakgrunden utan din vetskap, och det kan orsaka hög CPU-användning på din PC.

4]Kontrollera installerade tillägg

Installerade tillägg är oftast boven! Kontrollera om du har installerat några hjälpare eller tillägg till din utforskare. Avinstallera eller inaktivera dem. Ofta kan även skaltillägg från tredje part få Explorer att krascha vid vissa åtgärder. Flera program lägger till objekt till högerklicksmenyn. För att se dem i detalj kan du ladda ner gratisprogrammet ShellExView.

Explorer kraschar eller fryser

Det låter dig visa och inaktivera misstänkta skaltillägg från tredje part. Med hjälp av trial & error-metoden kan du inaktivera/aktivera tilläggen för att försöka identifiera om någon av dem orsakar problem. ShellExView kan också användas för att lösa kontextmenyproblem i Explorer, till exempel om högerklicket är långsamt.

5]Inaktivera molnklienter

Molnlagringstjänster som Dropbox eller OneDrive kan också vara boven i detta problem med hög CPU-användning av explorer.exe. Dessa molntjänster kan synkronisera filer automatiskt i bakgrunden och det kan leda till problem med hög CPU-användning av explorer.exe.

I det här fallet kan du försöka inaktivera OneDrive och avinstallera Dropbox tillfälligt och se om det löser problemet.

6]Kör Diskrensning

Problem med hög CPU-användning i Explorer.exe kan sannolikt orsakas av gamla och temporära filer skapade av Windows – och ibland kan dessa filer störa och täppa till ditt system.

I det här fallet kan du köra verktyget Diskrensning.

7]Felsökning i Clean Boot State

Det tredje problemet med explorer.exe-hög CPU-användning kan sannolikt också uppstå på grund av program från part som körs på din Windows-dator. Många applikationer och tjänster tenderar att starta automatiskt med Windows, och det kan orsaka detta och många andra problem.

I det här fallet kan du åtgärda det här problemet genom att utföra en Clean Boot-operation. I Clean Boot State kommer alla startprogram och tjänster att inaktiveras så att du kan felsöka problemet manuellt.

Andra inlägg om processer som använder höga resurser:

Relaterade Artiklar

Back to top button