Exodus recension (2022): den mest kompletta kryptoplånboken, perfekt för att komma igång

Exodus

Exodus är en kryptoplånbok som sticker ut för sitt vänliga gränssnitt, vilket gör det till en produkt att välja mellan för både nybörjare och proffs inom kryptovaluta. En komplett kryptoplånbok som erbjuder fantastisk navigering och stöder inte mindre än 140 valutor.

Var dock försiktig: den här produkten är inte den säkraste av alla kryptoplånböcker, även om företaget hittills inte beklagar några storskaliga hackningar.

Sammanfattning

Exodus: en mångsidig kryptoplånbok

I stil med “icke-förvarande plånböcker” äger Exodus-teamet aldrig pengarna du lagrar och dina valutor finns kvar i blockkedjan. Du är den enda ägaren av nycklarna när du får tag på en täckfras på tolv ord. Så du förlorar inte din valuta även om din dator eller smartphone blir stulen.

På tal om valutor måste vi hylla mångfalden av Exodus-plånboken, som kan innehålla inte mindre än 140 mynt, inklusive de berömda BTC, ETH, DOGE eller till och med SOL. Varje valuta presenteras med sina diagram och prestationer som sträcker sig från en timme till ett år.

Exodusdiagram

Denna kryptoplånbok är full av sekundära alternativ som gör upplevelsen säkrare och mer uppslukande. Anslutningen till Trezor T hårdvaruplånbok gör att du kan lagra dina mynt på en USB-nyckel, som fungerar som ett kassaskåp. Anslutning till FTX-plattformen, vars antal användare exploderade 2021, är också möjligt att köpa krypto. Framför allt gillar vi det faktum att gränssnittet inte kastar tusentals alternativ åt oss, utan förblir kortfattat i valet av åtgärder.

Exodus Ftx

Snabbstart och engagerande ergonomi

Exodus tillåter dig inte i sig att köpa mynt, men den är ansluten till flera börser med vilka kopplingen är omedelbar. Plånboken är mycket lätt att förstå, och de alternativ som är tillgängliga för användaren är alltid tydligt indikerade. Vi beklagar att det inte finns någon version på franska, men mekanismerna för programvaran och appen är ganska tydliga. Att kunna anpassa sitt gränssnitt med olika färger är ett plus. Teamet har fokuserat på gränssnittet, och det märks vid första anblicken.

“Seedphrasen” (säkerhetsfrasen) har blivit standard i kryptovärlden. Det är en mening med 12 eller 24 ord valda slumpmässigt, som du måste behålla noggrant. Märkligt nog är denna mening bara begärdefter efter att ha överfört sina tillgångar till Exodus. Registrering på sidan kräver inte e-post eller personlig information, ett starkt lösenord räcker.

Exodusregistrering

E-postadressen kommer dock att vara nödvändig för att kontakta kundtjänst, som är tillgänglig 24 timmar om dygnet. Vi fick snabba svar på våra frågor, på engelska förstås, då tjänsten inte alls var tillgänglig på franska. Att ha kundservice tillgänglig hela tiden är ett plus, jämfört med vissa konkurrenter vars team är mindre.

En applikation till höjden, på iOS och Android

Exodus-appens gränssnitt är som programvaran: elegant och trevlig. Finns på Play Store och App Store, det visar sig vara väldigt enkelt och vanliga operationer görs naturligt. Det tog oss 30 sekunder att titta på att synkronisera applikationen med skrivbordsversionen med hjälp av en QR-kod.

Notera möjligheten att ta skärmdumpar av applikationen, vilket alltid kan vara ett säkerhetsbrist för en app i ekonomiska syften. Bortsett från det är allt kristallklart: du har tillgång till listan över dina innehav i ett svep och möjligheten att köpa NFT på SOLANA blockchain.

Det är därför en intuitiv applikation där alla användare kommer att orientera sig på några minuter. Kom dock ihåg att ändra säkerhetsinställningarna (lösenord, fingeravtrycksskanning) för att förhindra att alltför nyfikna personer kommer in i din app som en kvarn. Vissa applikationer erbjuder denna säkerhet som standard, men det verkar som att Exodus har förbisett denna punkt.

Exoduspris: gratis att använda, genomsnittliga avgifter

Precis som den överväldigande majoriteten av mjukvaruplånböcker är Exodus gratis på datorer och smartphones. Transaktionsavgifter, när du till exempel byter bitcoins mot eter, bestäms av den ursprungliga blockkedjan och inte av själva tjänsten.

Till exempel, för att byta runt 200 € ETH mot BTC är transaktionsavgiften 8,99 €, vilket förklaras av de höga underhållskostnaderna för Ethereum blockchain.

Exodus Swap

Exodus Security: Inga stora brister, men några luckor

Exodus har inte angripits sedan lanseringen 2015. Det finns dock ett intryck av att säkerhetssystemet ibland är lättare än sina konkurrenter. Vi applåderar dock möjligheten att koppla Trezor T fysiska plånbok till ditt Exodus-konto, vilket ger en avsevärd fördel när det gäller säkerhet. Sammankopplingsoperationen är avväpnande enkel, som resten av webbplatsen.

Seorna med kryptoplånböcker är att kunna presentera ett oklanderligt säkerhetssystem så att ingenting och ingen kommer i närheten av de dyrbara mynten och polletterna. När det gäller Exodus verkar vissa funktioner mindre genomtänkta än konkurrenterna. Således erbjuder applikationen som standard ingen fingeravtrycksskanning, inte ens för att ange ditt lösenord. Det är också tillåtet att ta skärmdumpar av applikationen, medan vissa konkurrenter har inaktiverat detta alternativ. Äntligen kunde vi importera mynt innan vi hade definierat, poängsatt och underhållit vår tolv-ords grundfras. Med andra ord kändes det som att vi lämnade våra pengar oskyddade under några korta (men kändes väldigt långa) minuter.

Var kan man köpa Exodus?

Exodus är tillgängligt gratis i stationär version på Windows och macOS, och i mobilversion på Android och iOS.

Kryptotillgångar är mycket volatila investeringsprodukter. De regleras inte av ett europeiskt regelverk. Denna produkt innebär risker för kapitalförlust.

Exodus9

Exodus är den perfekta kryptoplånboken för nybörjare och personer som flyttar medelstora mängder valuta. Tjänsten är tillgänglig på Windows, macOS, Android och iOS och gör det enkelt att lagra mynt och handla på plattformen, även om det innebär att man ignorerar vissa (icke-kritiska) säkerhetsdetaljer. Vi uppskattar möjligheten att koppla tjänsten till en fysisk plånbok.

Mest

  • Ett kanoniskt och enkelt gränssnitt
  • Stort utbud av valutor
  • Genomsnittliga transaktionsavgifter

De mindre

  • Bristande säkerhet på vissa punkter
  • Ingen fransk version

säkerhet7

Mångfald av tillgångar10

Ergonomi10

Funktioner9

Se erbjudandet

Se erbjudandet

Relaterade Artiklar

Back to top button