Ex-Blizzard-utvecklare samarbetar med Dreamhaven för att utveckla STR på Unreal Engine 5

Dreamhaven © Dreamhaven

Frost Giant Studios, som består av ex-Blizzard-utvecklare, går samman med Dreamhaven, studion till tidigare Blizzards medpresident Mike Morhaime, för att utveckla ett realtidsstrategispel (RTS) baserat påUnreal Engine 5
.

I september 2020 tillkännagav Blizzards mycket älskade medskapare Mike Morhaime öppnandet av en ny studio kallad Dreamhaven, två år efter att han avgick från den legendariska studion i Kalifornien. Vi har precis fått veta att Frost Giant Studios, som består av Blizzard-veteraner, återvänder till sin första kärlek genom att slå sig ihop med Mike Morhaimes nya äventyr. Detta för att utveckla ett STR-spel med Unreal Engine 5, som presenterades i juni 2020 via en demo på PS5.

Läs också:
Blizzards grundare Mike Morhaime Tillbaka i affärer med nytt företag, Dreamhaven

Vi sätter ihop bandet igen »

Detta tillkännagivande kommer till oss från det officiella Twitter-kontot för Frost Giant Studios.

Blizzard-veteranernas studio har valt Dreamhaven, ledd av ingen mindre än den tidigare Blizzard-medskaparen Mike Morhaime, som sin föredragna konsultpartner. Dreamhaven kommer därför att förse Frost Giant Studios med rekommendationer vad gäller utveckling, förproduktion och kommer även att ta hand om speltestfaserna.

En sorts full cirkel för de två studiorna, ursprungligen från samma legendariska universum som är (var?) Blizzard Entertainment, efter att ha gjort sig kända framför allt tack vare deras ikoniska franchise av STR-spel. Warcraft och Star Craft.

Tim Campbell, medlem av Frost Giant Studios, hade detta att säga om partnerskapet: Vi är så lyckliga att få arbeta med jätten som är Dreamhaven, en av pelarna i arvet från RTS-genren. Mike Morhaime hjälpte till att skapa ett riktmärke i denna kategori som aldrig har överträffats. Han förblir engagerad i genren och hans gemenskap, och hans vägledning kommer att vara ovärderlig när vi arbetar för att få ut RTS-genren till en bred publik. “.

Läs också:
Unreal Engine 5: Epics motor anländer tidigt

Ett nästa generations RTS-spel som stöds av Unreal Engine 5

Frost Giant Studios är inte nöjd med att få expertråd från Dreamhaven för sitt nästa strategispel, men har också fått licensen att utveckla det på Unreal Engine 5. Denna nya version av Epic Games-motorn släpptes för bara två dagar sedan i tidig tillgång. utvecklas till ett seriöst steg framåt när det gäller grafikteknik.

David Stezler, affärsutvecklingschef för Unreal Engine, delade med sig av sin entusiasm för detta ambitiösa projekt från Frost Giant Studios: Vi kunde inte vara gladare över att se Frost Giant använda Unreal Engine 5 för deras nästa generations RTS-spel. Det är lätt att föreställa sig hur den här motorn kommer att öppna upp nya möjligheter för dem att bygga rikare och mer dynamiska världar än någonsin tidigare, med oändliga möjligheter när det kommer till spel. Vi är tacksamma över att ha detta fantastiska team vid vår sida på denna resa eftersom Unreal Engine 5 precis har släppts i Early Access. “.

Det räcker med att säga att förväntningarna kring detta projekt, givet de olika inblandade parterna, är lika stora som de ambitioner som lagts fram. Men vi får säkert vänta några år till innan vi ser vilka frukter detta rika samarbete kommer att ge.

Källa: Twitter
, VentureBeat

Relaterade Artiklar

Back to top button