Event Viewer saknas i Windows 10

Event Viewer är en inbyggd applikation Windows som låter dig kontrollera loggfilerna för alla program som körs i Windows . Det är i stora drag uppdelat i beställnings-(Anpassad), Windows , applikationer(Ansökan) och tjänster(Tjänster) och slutligen prenumerationsloggar . (Prenumerationer) Om ditt felmeddelande inkluderar att tjänsten inte är tillgänglig på din dator, följ vår detaljerade guide om du kan köra den, men om du inte ser Loggboken(Loggboken) Sök(Sök) följ den här guiden.

Loggboken(Event Viewer) saknas från Windows 11/10

Följ dessa metoder för att ta reda på varför Loggboken(Event Viewer) är inte tillgängligt på din dator.

  1. Hitta Event Viewer
  2. Kör System File Checker och DISM
  3. Reparera Windows-installationen
  4. Prova Windows Plus Event Viewer.

Nödvändigtvis(För att) använda ett konto med administratörsrättigheter för att lösa det här problemet.

1]Leta upp Event Viewer

eventvwr.exe är ett program som körs Loggboken(Loggboken) . Den finns i mappen C:\Windows\System32 . Om du kan hitta den där med sök i aktivitetsfältet(Sök i aktivitetsfältet), då är problemet med sökindexet (problemet är med sökindexet) . Navigera till den här mappen och fäst den till ” Start(Start) ” .

2]Kör System File Checker och DISM

SFC eller System File Checker är ett Windows-program som kan hitta och ersätta skadade filer. Du måste köra sfc /scannow i en förhöjd kommandotolk och låta den göra vad den ska göra.

Om en SFC kan inte fixa det, du kan återställa Windows systembild(Windows systembild). Loggboken är en systemfil som inte är lätt att förlora. Men om någon tog bort den avsiktligt är det bästa du kan göra att reparera den nuvarande Windows-systemavbildningen med hjälp av DISM-verktyget (reparera den aktuella Windows-systemavbildningen med DISM-verktyget).

Det enklaste sättet att göra detta är med FixWin-verktyget som vi utvecklade (med hjälp av FixWin-verktyget). Den kommer med en enkel knapp på välkomstsidan som enkelt kan återställa Windows systembild(Windows System Image) och kopiera allt som saknas i systemet.

3]Reparera Windows-installationen

Om en SFC och DISM hjälper inte, du kan behöva reparera Windows med hjälp av installationsmediet.

4]Prova Windows Plus Event Viewer

Event Viewer saknas från Windows

Du kan också använda vårt gratisprogram Windows Event Viewer Plus . Det låter dig se tidningar(Loggar) händelser snabbare än den inbyggda standarden Windows Event Viewer(Windows Event Viewer) och exportera spela in(Entry) till en textfil, tryck på webbsökningsknappen(Web Search Button) för att söka efter posten på Internet och lära dig mer om felsökning. Du kan använda detta för att ansluta till en fjärrdator och du behöver administratörsbehörighet för att komma åt alla funktioner.

RÅD(TIPS) : Läs det här inlägget om loggar för Event Viewer saknas.

Andra verktyg du kan använda är Event Log Manager Free, SnakeTail eller Event Log Manager & Event Log Explorer.

Vi hoppas att du kunde lösa problemet med Loggboken(Loggboken) .

Event Viewer är en inbyggd applikation från Windows som låter dig kontrollera loggfilerna för alla applikationer som körs på Windows. Det är brett kategoriserat i Custom, Windows, Application och Services, och slutligen, Applications logs. Om ditt felmeddelande inkluderar att tjänsten inte är tillgänglig på datorn, följ vår detaljerade guide för att du kan köra den, men om du inte ser Event Viewer i sökningen, följ den här guiden.

Event Viewer saknas i Windows 11/10

Följ dessa metoder för att ta reda på varför Event Viewer inte är tillgängligt på din dator.

  1. Sök efter Event Viewer
  2. Kör System File Checker & DISM
  3. Reparera Windows-installationen
  4. Prova Windows Event Viewer Plus.

Se till att använda ett konto med administratörsbehörighet för att lösa detta.

1]Sök efter Event Viewer

eventvwr.exe är programmet som startar Event Viewer. Den finns tillgänglig under foldern på . Om du kan hitta den där via Aktivitetsfältssökning, så är problemet med sökindexet. Gå till den här mappen och fäst den på din Start.

2]Kör System File Checker & DISM

Event Viewer saknas i Windows

SFC eller System File Checker är ett Windows-program som kan hitta och ersätta korrupta filer. Du måste köra sfc /scannow i en förhöjd kommandotolk och låta den göra vad den ska göra.

Om SFC inte kan fixa det kanske du vill reparera Windows systemavbildning. Event Viewer är en systemfil som inte är lätt att försvinna. Men om någon har tagit bort den med avsikt är det bäst att reparera den aktuella Windows-systemavbildningen med hjälp av DISM-verktyget.

Det enklaste sättet att gå med det med hjälp av FixWin-verktyget som vi har utvecklat. Den kommer med en enkel knapp på välkomstsidan, som enkelt kan reparera Windows System Image och kopiera allt som saknas i systemet.

3]Reparera Windows-installationen

Om SFC och DISM inte hjälper kan du behöva reparera Windows med hjälp av installationsmediet.

4]Prova Windows Event Viewer Plus

Event Viewer saknas i Windows

Du kanske också vill kolla in vårt gratisprogram Windows Event Viewer Plus. Den låter dig visa händelseloggar snabbare än den inbyggda standardinbyggda Windows Event Viewer och exportera posten till en textfil, välj webbsökningsknappen för att slå upp posten online och ta reda på mer information om felsöka fel. Du kan använda detta för att ansluta till en fjärrdator och behöver administratörsbehörighet för att få tillgång till hela funktionen.

DRICKS: Läs det här inlägget om loggarna i Event Viewer saknas.

Andra verktyg du kan använda är Event Log Manager Free, SnakeTail eller Event Log Manager & Event Log Explorer.

Vi hoppas att du kunde lösa problemet relaterat till Event Viewer.

Relaterade Artiklar

Back to top button