Eve Thermo termostathuvuden stöder nu Thread-protokollet

Eve Thermo

Eve Thermo termostathuvud drar nytta av en uppdatering som gör att det stöder Thread-protokollet, för ett ännu mer uppkopplat hem.

Utlovad sak, sak på väg, i slutet av 2020 tillkännagav tillverkaren Eve Home stödet för Thread-protokollet av flera av sina anslutna produkter. Det Eve Thermo-anslutna termostathuvudet är nu uppdaterat i denna mening.

Läs också:
Uppkopplat hem: Engie och Netatmo lanserar en hjälptjänst för att styra din gasuppvärmning

Eve Thermo växlar till Thread för effektivare mesh-anslutning

Bluetooth och Wi-Fi är fortfarande de mest använda anslutningsmetoderna inom hemautomation. Den första säkerställer cirkulation av små mängder data och förbrukar lite energi, vilket gör den idealisk för batteridrivna produkter, men dess lyhördhet och räckvidd är mycket mindre än för Wi-Fi. Men om den senare ger en bra räckvidd längre och mycket snabbare svarstider, den är mycket energikrävande, och endast enheter som är anslutna till ett eluttag kan verkligen använda den.

Thread-protokollet, å andra sidan, kommer som ett komplement till dessa två teknologier genom att skapa ett 2,4 GHz mesh-nätverk med låg energiförbrukning. Varje anslutet objekt som läggs till detta protokoll beter sig som en repeater, vilket ökar nätverkets räckvidd. Apple TV 4K och HomePod mini, som stöder Thread-protokollet, fungerar sedan som en router för denna typ av nätverk som sedan kan sammankoppla upp till 16 000 kompatibla anslutna objekt!

Med Eves uppdaterade termostathuvud kan du nu finjustera temperaturen på varje radiator i ditt hem, även om Bluetooth är utom räckhåll. Observera dock att endast den fjärde generationens modeller (10EBP 1701 och 20 EBP1701) som lanserades 2020 är kompatibla med Thread. Faktum är att en specifik chipset är nödvändig för att aktivera detta protokoll och de tidigare modellerna har det inte.

Vilka är de bäst anslutna termostaterna? Jämförelse 2022

Vilken är den bästa anslutna termostaten? Oavsett om det är i stan eller på landet, i en lägenhet eller ett hus, är frågan om el- eller gasförbrukning väsentlig, både för plånboken och för miljön. Det är här anslutna termostater kan erbjuda en enkel och effektiv lösning för att spara pengar och undvika slöseri.
Läs mer

Källa: macrummors

Relaterade Artiklar

Back to top button