Ett släppdatum tillkännagav för den animerade filmen The Lord of The Rings: The War of the Rohirrim

Rohirrim © Warner Bros.

Warner Bros. Animation och New Line Cinema jobbar hårt på Sagan om ringen: The War of the Rohirrimen animerad film tillägnad kungen av Rohan, Helm Main-Marteau, som gav sitt namn till den berömda Chasm, scenen för striden i hjärtat av filmen De två tornen.

Långfilmen, regisserad av Kenji Kamiyama, beskrivs som ett “ackompanjemang” till Peter Jacksons trilogi.

Uppdatering från 16/02/2022 kl 10:00: Enligt Gizmodo
, filmen ska inte ha världspremiär före den 12 april 2024. Bara att vänta, ett första konstverk har släppts. Observera att den här gjordes av veteranerna från Weta Workshop, inte av Sola, animationsstudion som kommer att ansvara för filmen. Haradrim kan ses attackera Rohans huvudstad, Edoras. Kom också ihåg att filmen inte kommer att kopplas till Amazon-serien Ringar av makt
.

Om samma ämne:
Sagan om ringen | The Rings of Power: den första teasern är ute för Super Bowl

En film Sagan om ringen av en animationsveteran

Detta är ett besked som vi inte förväntade oss. Medan ögonen på fans av Sagan om ringen vänder sig mot framtidsserierna Amazon, New Line Cinema och Warner Bros. Animationen har precis presenterats Sagan om ringen: The War of the Rohirrim. Det blir en animerad film regisserad av japanen Kenji Kamiyama, speciellt van vid futuristiska verk (Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, Ultraman, Ghost in the Shell SAC_2045…), med Sola Entertainment på animationssidan.

Som namnet antyder kommer handlingen att följa Rohans ryttare, och mer specifikt kung Helm Main-Hammer. Snabbt framkallad i Tolkiens romaner och skymtat i en virvelvind i tv-spel Middle Earth: Shadow of War, det är den här karaktären och hans äventyr som kommer att ge Helm’s Deep dess namn. Filmen kommer därför att utspela sig många decennier före äventyren av ringens brödraskap och den berömda striden mot Uruk-hai.

Om samma ämne:
Sagan om ringen: upptäck de första bilderna och bakom kulisserna i serien från Amazon

Ett självständigt verk relaterat till Jacksons trilogi

Även om filmen som planeras för bio kan avnjutas ensam, specificerar pressmeddelandet att den var tänkt som ett “ackompanjemang” till Peter Jacksons filmer (som kommer att fylla 20 år… Ingenting för gamla skott, det är fri). Således kommer visuella och narrativa element att delas mellan de två enheterna.

Dessutom kommer Philippa Boyens, som arbetade med Peter Jacksons sex filmer, att konsultera för att stödja Jeffrey Addiss och Will Matthews (The Dark Crystal: Age of Resistance) till att skriva. Vi ses om några månader för ett releasedatum och en trailer!

Netflix, Disney+, Apple TV+, Prime-video: vad är nytt för SVoD i februari 2022?

Dagarna börjar äntligen bli längre. Men låt oss vara ärliga: det är fortfarande för kallt för att göra något annat med dina kvällar än att kokongera framför en bra film eller serie. Dessutom missar SVoD-plattformar aldrig ett tillfälle att hålla sig till kalendern, februari månad står såklart under kärlekens tecken.
Läs mer

Källa: Gizmodo (1)
, Gizmodo (2)

Relaterade Artiklar

Back to top button