Ett oförskämt antal sensorer för kameran på Xiaomi 12 Ultra

Xiaomi 12 Ultra © © Let's Go Digital

Det var ett tag sedan Xiaomi gav några nyheter. Vi vet dock att en Xiaomi 12 Ultra-modell är tänkt att komplettera sortimentet som hittills består av Xiaomi 12 och Xiaomi 12 Pro. Och nya uppenbarelser tenderar att göra det hela mer spännande.

Enligt flera gemensamma läckor de senaste dagarna får vi veta att Xiaomi 12 Ultra kan etablera sig som en av de mest imponerande fotofonerna på marknaden. Om så bara för dess oanständiga tekniska blad, se istället.

Hur många kameror för Xiaomi 12 Ultra?

Flera nya bilder har indiskret publicerats av informanter på webben. Och det verkar som att Xiaomi återigen har reviderat designen på sin ultra avancerade smartphone.

Den sekundära (och anekdotiska) skärmen på Xiaomi Mi 11 Ultra försvinner till förmån för ett oanständigt antal kameror. Eller åtminstone utskärningar som ska rymma de olika sensorerna.

På bilden ovan finns det verkligen åtta utskärningar. Inklusive en i mitten, som ska hysa huvudsensorn, en 1/1,1″ Sony Exmor IMX800 med 50 megapixlar.

Utan att bli för blöt föreställer vi oss att minst tre av de andra ska användas för att lagra, ihoprörda, ett 3x teleobjektiv, ett 10x teleobjektiv (48 megapixlar) och en ultravidvinkel (48 megapixlar). Vi kan anta att en 3D ToF-kamera kommer att läggas till i konfigurationen, och att blixtmodulen även kommer att hitta sin plats i en av luckorna. Det finns därför två utskärningar vars funktion fortfarande är okänd.

Vad är nytt för Xiaomi 12 Ultra?

Med det sagt vet vi fortfarande inte så mycket om smarttelefonen som ska presenteras nästa månad i Kina. Men tidigare läckor gör det möjligt att gissa dess tekniska konturer.

Liksom sin föregångare kommer denna nya modell att vara en smarttelefon utan kompromisser. Den ska erbjuda en 6,73″ AMOLED-skärm med QHD + definition (3 200 x 1 400 pixlar) och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz (LTPO 2.0-panelen oscillerar mellan 1 och 120 Hz).

Xiaomi 12 Ultra fotomoduler © © Weibo

Under huven kunde vi hitta Snapdragon 8 Gen1 + som Qualcomm bara måste formalisera om några dagar.

Mer intressant, det ryktas att Xiaomi skulle kunna välja en ISP för första gången (bildsignalprocessor) av sin egen. Liksom vivo och OPPO skulle tillverkaren ha utvecklat ett eget chip avsett att förbättra bearbetningen av fotografier, och som därmed skulle göra det möjligt att ge dem en stil som är lättare att skilja från konkurrenterna.

Vilka är de bästa Xiaomi-smarttelefonerna? Jämförelse 2022

Xiaomi har gjort sig ett namn på den franska marknaden genom att erbjuda telefoner med en nästan oslagbar valuta för pengarna, i nästan alla prisklasser. Men det är inte alltid lätt att sortera igenom den kinesiska smartphonetillverkarens många referenser. Vi hjälper dig att se tydligare i vår guide till de bästa Xiaomi-smarttelefonerna 2021.
Läs mer

Källa: Android Police

Relaterade Artiklar

Back to top button