Ett nytt liv räddat tack vare Apple Watch

Apple Watch © © Luke Chesser / Unsplash

Än en gång illustreras Apple Watch genom att rädda ett liv. De ansluten klocka den här gången varnade en amerikan för hennes hjärtsjukdom innan hon såg det värsta komma.

Apple Watch-försäljningen har ökat ytterligare efter detta femtonde stunt av den smarta klockan.

Apple Watch räddar tumöroffer

I maj förra året fick Kim Durkee först ett meddelande från sin Apple Watch som varnade henne om att “förmaksflimmer”, en hjärtrytmrubbning, hade upptäckts. Skeptisk, Kim var inte uppmärksam på sin klocka först, och trodde att det var en feltolkning. Under tre dagar reagerade hon inte. Men på kvällen den tredje dagen, när klockan skickar henne en ny varning, blir Kim orolig.

Hon bestämmer sig då för att åka till akuten för att kolla tillståndet för hennes hjärtslag, trots att hon inte känner några symtom. ” Jag sa till mig själv, jag går, och om de säger till mig att det inte finns något att oroa sig för, slänger jag klockan Hon sa.

När de kom till sjukhuset bekräftade läkarna klockans diagnos: hans hjärtslag var verkligen oregelbundet, på grund av en tumör som hade växt snabbt och hindrade blodflödet till hans hjärta. Denna tumör, som kallas myxom, växer snabbt och orsakar dödligt hjärtstillestånd. Hon var redan fyra centimeter när hon upptäcktes.

Hon kunde sedan genomgå en öppen hjärtoperation och räddas från en säker död tack vare varningarna från hennes Apple Watch. Ytterligare ett vittnesmål till förmån för sensorerna på klockan signerade Apple, som ansvarar för att övervaka hjärtfrekvensen för sin ägare och varningen i händelse av en anomali.

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button