Ett fel uppstod vid sökning efter uppdateringar i VLC

mediaspelare vlc,(VLC mediaspelare) är utan tvekan en av de bästa i sitt slag som finns idag. Men det måste jag tillägga VLC Media Player inte utan problem. Ett av de många problem vi har haft tidigare har mycket att göra med att vi inte kan uppdatera VLC. När du försöker uppdatera VLC du får ett meddelande – Ett fel uppstod vid sökning efter uppdateringar(Ett fel uppstod vid sökning efter uppdateringar) .

Ett fel uppstod vid sökning efter uppdateringar i VLC

Detta kan vara ett problem för många, särskilt de som stöter på problem och kräver den senaste versionen för att lösa dem. Då är frågan, kan vi lösa problemet med uppdateringen utan att tillgripa ytterligare ansträngningar? Vårt svar på det är ett rungande ja. Okej, låt oss börja med saken.

Se till(gör det VLC inte blockerad av din brandvägg.

Det finns tillfällen då din brandvägg(Brandvägg), i det här fallet Windows Defender brandvägg(Windows Defender-brandväggen), blockerar bara konstigt VLC utan din vetskap. För att lösa detta problem måste du tillåta programmet att kringgå brandvägg(Brandvägg), annars kommer den inte att kunna skicka nätverksmeddelanden.

Kör programmet ” inställningar(Inställningar) ”, genom att trycka på knappen Windows-tangent + I Klicka sedan ” Uppdatering och säkerhet(Uppdatering och säkerhet) » .

Klick Windows säkerhet(Windows Security)”, sedan öppna “Windows Defender Security Center”(Öppna Windows Defender Security Center). Detta bör starta ditt antivirus- och antivirusprogram Windows Defender. (Windows Defender) Välj härifrån Brandvägg och nätverksskydd(Brandvägg och nätverksskydd).

Klicka till sist “Tillåt en app genom brandväggen(Tillåt en app genom brandväggen)(Tillåt en app genom brandväggen) » .

Efter lansering Brandvägg och nätverksskydd(Brandvägg & nätverksskydd) bör du se en lista med program. Bara(Bara) scrolla tills du ser VLC . Se till(Se till att alla fält är markerade, inklusive Privat och offentlig(Privat och Offentligt) .

När det är klart, starta om datorn och försök sedan uppdatera igen VLC . Öppna VLC(Öppna VLC), välj meny ” Referens(Hjälp)” och tryck på ” Sök efter uppdateringar(Sök efter uppdateringar).

Springa VLC Media Player på uppdrag av administratören.

Vissa program designade för Windows 10 , kommer inte att fungera fullt ut om inte vissa parametrar är uppfyllda. Vanligtvis ska det gå bra att bara köra programmet som administratör, vilket är vad vi ska göra här.

Högerklicka på ikonen(Högerklicka) VLC mediaspelare(VLC Media Player) på skrivbordet och välj ” Kör som administratör”(Kör som administratör) . Du kan också klicka igen Högerklicka(högerklicka) ikonen och klicka sedan på ” Egenskaper(Egenskaper) ” . Gå till ” Kompatibilitet(Kompatibilitet)” och markera rutan ” Kör det här programmet som administratör”(Kör det här programmet som administratör) .

Klicka på knappen OK(OK)”, kör sedan programmet igen i hopp om att allt nu ska fungera som det är tänkt.

Uppdatera VLC manuellt

Om allt ovanstående inte fungerar, vad sägs om att besöka den officiella webbplatsen VLC Media Player och ladda ner den senaste versionen själv. Installera det och voila, du är klar.

De VLC mediaspelare är utan tvekan en av de bästa i sitt slag som finns idag. Men jag måste tillägga att VLC Media Player inte är utan problem. Ett av de många problem vi har stött på tidigare har mycket att göra med oförmågan att uppdatera VLC. När du försöker uppdatera VLC får du ett meddelande – Ett fel uppstod vid sökning efter uppdateringar.

Ett fel uppstod vid sökning efter uppdateringar i VLC

Ett fel uppstod vid sökning efter uppdateringar i VLC

Detta kan vara ett problem för många, särskilt de som står inför problem och behöver den senaste versionen för att reda ut dem. Frågan är då om det är möjligt för oss att åtgärda uppdateringsproblemet utan att behöva gå den extra milen? Vårt svar på det är ett rungande ja. Okej, så låt oss gå ner till det då.

Se till att VLC inte blockeras av din brandvägg

Det finns tillfällen då din brandvägg, Windows Defender-brandväggen i det här fallet, bara konstigt nog blockerar VLC utan att du vet. För att åtgärda detta problem måste du tillåta programmet att passera brandväggen, annars kommer det inte att kunna skicka ut en nätverkskommunikation.

Starta inställningar appen genom att trycka på Windows-tangent + Iklicka sedan på Uppdatering och säkerhet.

Klicka på Windows säkerhetÖppna Windows Defender Security Center. Detta bör starta Windows Defender antivirus och anti-malware program. Härifrån väljer du sedan Brandvägg och nätverksskydd.

Slutligen, klicka på Tillåt en app via brandväggen.

Efter lansering Brandvägg och nätverksskydd, bör du nu se en lista med program. Bläddra bara igenom tills du har sett VLC. Se till att alla rutor är kryssade, vilket inkluderar båda Privat och offentlig.

När detta är gjort, starta om din dator och försök sedan uppgradera VLC igen. Öppna VLC, välj Hjälp-menyn och klicka på “Sök efter uppdateringar“.

Kör VLC Media Player som administratör

Vissa program designade för Windows 10 fungerar inte fullt ut om inte vissa parametrar är uppfyllda. Vanligtvis, genom att helt enkelt starta programmet som en administratör bör saker och ting till det normala, så det är vad vi ska göra här.

HögerklickaVLC Media Player skrivbordsikonen och välj sedan Kör som administratör. alternativt kan du Högerklicka på ikonen igen och klicka sedan på Egenskaper. Klicka på Kompatibilitet fliken och markera sedan rutan där det står Kör det här programmet som administratör.

Klicka på OK knappen, kör sedan programmet igen i hopp om att saker och ting nu kommer att fungera som avsett.

Uppdatera VLC manuellt

Om allt ovan inte fungerar, vad sägs om att besöka den officiella VLC Media Player-webbplatsen och ladda ner den senaste versionen själv. Installera det, och voila, du är bra att gå.

Relaterade Artiklar

Back to top button