Ett cyberrån i kryptovaluta på 540 miljoner dollar från… Nordkorea

Kryptovaluta

I mars förra året drog hackare bort seklets “cyberheist” genom att hacka sig in i ett nätverk av kryptovaluta används av en av spela för att tjäna spel det mest fashionabla.

De amerikanska myndigheterna genomförde utredningen och det skulle vara Nordkorea som skulle ligga till grund för detta initiativ.

Nordkorea bakom den största kryptostölden

Boven till historiens största kryptovalutestöld har hittats. I torsdags, den 14 april, utfärdade FBI ett pressmeddelande där Nordkorea anklagades för att ligga bakom “cyberheisten” på 540 miljoner dollar (500 miljoner euro) som kryptonätverket var offer för. Ronin-valutan i mars förra året. Det är på detta nätverk som Axie Infinity, ett blockchain-baserat spel, som förlorade 625 miljoner dollar efter hacket. Hackarna hade lyckats utnyttja ett fel i systemet för att konvertera valutan i spelet i traditionella kryptovalutor. Bedrägliga transaktioner som gjorde det möjligt för hackare att gå därifrån med cirka 173 600 ETH och mer än 25 miljoner USD-mynt.

Genom vår undersökning kunde vi bekräfta att Lazarus Group och APT38, onlineaktörer associerade med Nordkorea, var ansvariga för stölden. […] rapporterade den 29 mars “säger FBI i sitt pressmeddelande utan att tillhandahålla konkreta bevis för att stödja detta uttalande. Ändå har amerikansk rättvisa och många cybersäkerhetsexperter i flera år fördömt nordkoreanska hackares ansträngningar att finansiera sin regim. Landet drabbas av tunga sanktioner som isolerar det från den internationella scenen och använder nu statliga hackare för att fylla sina kassakistor.

Läs också:
Här är listan över länder som har antagit flest kryptovalutor 2021

Köp Bitcoin (BTC): jämförelse av de bästa kryptovalutaplattformarna – Clubic

När man påbörjar köp, försäljning eller handel med kryptovalutor som Bitcoin, är valet av utbytesplattform inte att ta lätt på. Utöver oro för transaktionsavgifter och säkerhet, erbjuder varje plattform olika funktioner som inte kommer att intressera en engångsköpare och en erfaren handlare på samma sätt. Vårt urval utvärderar de bästa kryptovalutaplattformarna och beskriver kriterierna att ta hänsyn till för att komma igång på ett säkert sätt. Vilken är den bästa kryptovalutabörsen (uppdaterad juni 2022)?
Läs mer

Källa: Världen

Relaterade Artiklar

Back to top button