Ett år senare kommer Sonys XH90 TV äntligen att stödja VRR och ALLM

Sony KD-55XH9096

Goda nyheter för dig som har investerat i en TV XH90! Det japanska företaget börjar distribuera sin efterlängtade uppdatering som gör det möjligt för användare att dra nytta av löften om HDMI 2.1.

TV-apparaterna i XH90-serien, kompatibla med HDMI 2.1 med 4K vid 120 Hz i nyckeln, väntade fortfarande på att kunna hantera VRR (Variabel uppdateringsfrekvens) och ALLM (Auto låg latensläge). Firmware-uppdateringen är redan online för Kina och bör tillkännages snart i andra regioner i världen.

Läs också:
TCL 85X925Pro: en 8K Mini LED-TV som redan har gjort ett starkt intryck på oss

VRR för 2020 Sony TV-apparater, men inte (ännu) för nyare

Som vi upprepade gånger har påpekat har tv-apparater med HDMI 2.1 och utrustade med en Mediatek SoC haft en hel del hinder i vägen för att korrekt hantera 4K-signaler vid 120 Hz med VRR. Detta var fallet med Panasonic JZ1000, som kom på marknaden med “ofullständig” HDMI 2.1-kompatibilitet och naturligtvis XH90 och andra X90J från Sony.

Firmware-uppdatering 6.1288, som först distribuerades i Kina, ger VRR-stöd den här gången, över ett intervall på 48 till 120 Hz. Förbättrat format (VRR) är tillgänglig för HDMI3- och HDMI4-ingångar.

Den här uppdateringen möjliggör också ALLM, en funktion som, liksom VRR, ännu inte stöds på PS5. Slutligen, för regioner som inte påverkades av uppgraderingen till Android 10, är ​​det också på agendan.

Trots allt gäller denna uppdatering, för tillfället, endast XH90-tv-apparaterna, lanserade 2020. Modellerna av 2021 års årgång som X90J, A80J och andra A90J, kräver också en uppdatering, som förmodligen kommer att vänta några veckor till eller Mer.

Läs också:
Xiaomi TV Q1E 55″: Xiaomi presenterar sin QLED TV

En uppdatering som markerar ankomsten av VRR till PS5?

Enligt flera enträgna rykten, framför allt förmedlade under en intervju med Robert Zhon, president för den amerikanska gruppen Value Electronics, skulle Sony-tv-apparater för 2021, såväl som PlayStation 5, få sin uppdatering i december!

Om ankomsten av VRR på XH90-tv-apparater i slutändan bara berör en handfull användare, kan det tillkännage en mer massiv implementering av dessa funktioner som spelarna har väntat på så länge.

Hur testas skärmar på Clubic? Vad det finns att veta

Att testa en skärm kräver ett specifikt protokoll och verktyg som ska utföras. Idag berättar vi lite mer om hur vi recenserar dem på Clubic.
Läs mer

Källa: Reddit

Relaterade Artiklar

Back to top button