Ethereum: kommer priset på grafikkort att sjunka?

Ethereum

Sedan uppdateringenEthereumetergruvarbetare överger Bevis på arbete samt GPU:er vars priser hade skjutit i höjden. Gruvarbetarnas olycka borde göra spelarnas lycka.

Medan kluven Sammanslagningen förändrar hela infrastrukturen för gruvnätverket Ethereum, de tidigare gruvarbetarna i denna krypto överger grafikkorten som användes för att validera blocken. Det återstår att se vilka kort som kommer att påverkas och om deras pris kommer att smälta under de kommande veckorna.

Slutet på etergruvarbetarnas regeringstid

Merge är löftet om en grönare framtid inom den energiintensiva sfären av kryptovalutor, eftersom grafikkort inte längre kommer att användas för att bryta och validera block. Den datorkraft som krävs för denna uppgift bör minskas med mer än 99% sedan den officiella lanseringen av det som redan kallas Ethereum 2.0.

Under flera år dikterade gruvarbetare priserna på många GPU:er på grund av hög efterfrågan. De kort som är mest berörda är, enl TechPowerUp, NVIDIA från Ada Lovelace-serien (inklusive GeForce GTX 1060 6GB). I AMD-lägret var Radeon RX 580 8GB och RX 590 8GB modellerna det bästa valet för gruvarbetare.

För att bryta ethereum – en industri som inbringade mer än 20 miljoner euro per dag – valde gruvarbetare kort med processorer över 6 GB, prestanda som var mer än tillräckligt för alla speldatorer. Det behöver inte sägas att AMD och NVIDIA har gnuggat sina händer i flera år med betydande prishöjningar. I dag kan spelare som höll på med lite, förvänta sig prissänkningar på alla mellanklass- och avancerade GPU:er.

Etergruvarbetare söker omskolning

Bortfallet av Bevis på arbete till Insatsbevis sätter många människor utan arbete och gör deras utrustning föråldrad. Vi överväger också en rush på andrahandskort som därför kommer att bedömas enbart på deras initiala kapacitet, det vill säga spel- och videoprestanda.

Ethereum-gruvarbetare har förmågan att klunga sig in i insatspool att fortsätta sin verksamhet. De kommer att behöva ha inte mindre än 23 ETH (för närvarande 32 000 euro) för att validera block och återuppta sina aktiviteter inom nätverket. Sedan lanseringen av The Merge är priset på ETH långt ifrån att nå den förväntade uppgången eftersom värdet på Ethereum har sjunkit från 1 650 till 1 415 euro under tre dagar.

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button