Ethereum: Google lägger till en nedräkning innan The Merge

Ethereum

Googles sökmotor visar två roliga små björnar, som symboliserar den förestående ankomsten av The Merge of the blockchain Ethereumen stor händelse i kryptosfären.

Så småningom måste den bruna björnen och den vita björnen mötas för att bli… en panda. Detta beror dock till stor del på nätverkets svårigheter att göra en övergång från bevis på arbete till bevis på insats. Mellan vissas förhoppningar (ett pris på ETH på gränsen till att explodera) och andras oro (koncentration av makt för de rikaste), dekryptering av den viktigaste händelsen i Web3 2022.

Sammanslagningen, den ohållbara förväntan på kryptosfären

På Twitter uppmärksammar användaren Sam Padilla vår uppmärksamhet på sökresultatet för frågan ” ethereum sammanslagning ” på Google. Du kan se de två björnarna såväl som en nedräkning till The Merge, den aktuella svårigheten eller till och med hashhastighet.

Upprepade gånger uppskjutna, The Merge är tänkt att radikalt förändra hur Ethereum fungerar. Liksom bitcoin sker brytningen av eter (ETH) tokens på det traditionella systemet bevis på arbete var är de minderåriga som validerar transaktionerna. Denna metod kräver stort spelande vad gäller utrustning, det vill säga grafikkort, och resurser, efterfrågan på el är alltid större.

Ethereum-gemenskapen, som grundades 2014, hade inget annat val än att se över sin energikopia genom att överväga att överge denna typ av gruvdrift, även om det innebar att ta in bevis på insats (validering av ETH-ägare) som den primära gruvmetoden. Löftet om denna radikala förändring är att minska energipåverkan från Ethereum med 99,9 %, vilket skulle resultera i mycket lägre transaktionskostnader och en lägre EDF-räkning.

Från mål till sätt visade sig övergången av The Merge vara mycket svårare än förväntat på grund av flera faktorer: logistiska problem av alla slag och allt mer komplicerade algoritmer (svårighetsbomber) som ingriper på nätverket. Idag är lanseringen av The Merge nära förestående, även om svårigheten med operationen har försenat lanseringen många gånger.

Efter The Merge, olika scenarier

Sammanslagningen är så efterlängtad att den kan få Ethereum-priserna att skjuta i höjden, vilket fortfarande är en möjlighet att göra en biljett. Den andra fruktade konsekvensen av användare är centraliseringen av befogenheter av stora innehavare av ETH.

Faktum är att bevis på insats driver ett valideringssystem där eterägare har beslutanderätt över hela nätet. Ekvationen är enkel: ju mer valarna (människor med miljoner i ETH) har att säga till om, desto mer kommer Ethereum-blockkedjan sannolikt att centraliseras av en liten grupp individer. Fallet upphetsar fans av ETH, med smeknamnet kryptopengar, eftersom det är den andra kryptovalutan när det gäller börsvärde.

Köp Bitcoin (BTC): jämförelse av de bästa kryptovalutaplattformarna – Clubic

När man påbörjar köp, försäljning eller handel med kryptovalutor som Bitcoin, är valet av utbytesplattform inte att ta lätt på. Utöver oro för transaktionsavgifter och säkerhet, erbjuder varje plattform olika funktioner som inte kommer att intressera en engångsköpare och en erfaren handlare på samma sätt. Vårt urval utvärderar de bästa kryptovalutaplattformarna och beskriver kriterierna att ta hänsyn till för att komma igång på ett säkert sätt. Vilken är den bästa kryptovalutabörsen (uppdaterad juni 2022)?
Läs mer

Källa: Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button