Esselunga kommer anställda att ha exoskelett som är utformade för att hjälpa dem med tungt arbete

Esselunga har valt att fokusera på sina anställdas hälsa genom att fokusera på extremt avancerade tekniska lösningar. Tack vare samarbetet med Comau och Iuvo (spinoff av Scuola Superiore Sant’Anna of Pisa) är det i fas för realisering av ett exoskelett för att stödja lumbosakralleden.

Detta exoskelett kommer att tillåta alla som bär det minska belastningen på ryggen när du lyfter och flyttar vikter. Det är ett hjälpmedel men framför allt en säkerhetsanordning för den som utför ansträngande arbete med tunga belastningar.

Huvudanvändarna i Esselunga kommer att vara lagerarbetare och fördelarna kommer att vara omedelbara. Fördelarna med det nya exoskelettet kommer på både kort och lång sikt eftersom arbetare kan förhindra potentiella olyckor och minska fysisk ansträngning. Med kontinuerligt stöd kommer det dessutom att vara möjligt att minska känslan av trötthet, allt till klar fördel för arbetarnas hälsa.

Esselunga-arbetare kommer att kunna bära ett specialtillverkat exoskelett för att minska belastningen på ryggen när de flyttar tunga laster

Projektet föddes ur ett helitalienskt samarbete. De utvecklingen sköts av Iuvoen spin-off av Sant’Anna-gymnasiet i Pisa, med syftet att förbättra arbetet för operatörer som manuellt flyttar laster.

De ingenjörsprocessen anförtros istället Comau, en del av Stellantis-gruppen och specialiserad på industriell automation. Detta val är kopplat till tidigare modeller tillverkade av företaget som Mate exoskeleton. Lösningen visade en 30 % minskning av muskelansträngningen och en 50 % förbättring av hållningen.

De första fälttesterna av prototyperna kommer att påbörjas under de första månaderna av 2022. Den kompletta versionen av ländryggens exoskelett får vänta till årets andra kvartal.

Relaterade Artiklar

Back to top button