Erhöll första “syntetiska” mänskliga embryon som producerats i laboratoriet

Vi vet alla att ett nytt liv kommer från befruktning av en äggcell av en spermie. Tänk om jag sa till dig att för att producera mänskliga embryon är det inte nödvändigt att ha dessa två typer av celler?

För att bevisa att det går att producera “syntetiska” mänskliga embryon i laboratoriet utan att använda äggceller eller spermier är två oberoende studier, publicerade i den auktoritativa vetenskapliga tidskriften Natur. Det första verket bär signaturen av ett team av forskare från Monash University of Melbourne medan den andra är resultatet av forskning utförd av forskareuniversitet av Texas. De två forskargrupperna har i sitt arbete visat hur det går att få tag på i laboratoriet mänskliga embryoliknande genereras inte från ägg eller spermier utan helt enkelt från uthållighetsceller eller genetiskt omprogrammerade hudceller.

Valet att använda dessa typer av celler för att producera syntetiska mänskliga embryon i laboratoriet Inte det är absolut kausalt. Faktum är att dessa två celltyper sammanfattar det utveckling av embryot i det inledande skedet även om de uppenbarligen inte är helt identiska embryonala former med de naturliga. Men trots detta kunde dessa små syntetiska embryon bli gudar levande laboratorier användbar för att studera i fertilitetsproblem och de som rör de tidiga stadierna av embryonal utveckling går också på jakt efter nya terapier.

Dessa syntetiska mänskliga embryon representerar verkligen en otroliga nyheter som kan hitta många tillämpningar inom området medicin och studier om effekterna av giftiga ämnen och virus på embryon. Alla, naturligtvis, sparar ihop fullständigt mänskliga embryon, med en betydande fördel i etiska termer.

Relaterade Artiklar

Back to top button