Epic vs Apple: Det var “en stor seger” men Apple tilltalar fortfarande

Apples logotyp © © Unsplash / Laurenz Heymann

Vi trodde att fallet (nästan) vek sig för Apple efter dess nästan överväldigande seger, den 10 september, i dess juridiska konfrontation mot Epic Games. Till slut beslutade företaget Tim Cook att överklaga domen i sin tur.

Apple överklagar domstolsföreläggandet som ålägger företaget att senast den 9 december öppna sin butik för andra betalningsmedel än sitt eget.

Vi ligger inte på stora provisioner

Den 10 september avkunnade domare Yvonne Gonzales Rogers sin dom i fallet Epic Games v. Apple. En dom till stor del mot företaget som leds av Tim Sweeney sedan skaparna av Fortnite och Unreal Engine beordrades att betala en stor summa pengar till Apple. Företaget på Apple, om det inte befanns skyldigt till 9 av de 10 punkterna, fick fortfarande ett föreläggande som förpliktade det, senast den 9 december, att tillåta utvecklare att tillåta användare att komma åt deras webbplats och sina egna betalningsmedel för köp.

Farväl till den provision på 30 % som Apple återvunnit vid köp via sin plattform (15 % för små utvecklare), vilket skulle kunna innebära en betydande inkomstförlust i det långa loppet om många spelare bestämmer sig för att sätta upp sina egna betalningsmedel. . Epic hade överklagat domarens beslut men Apple var nöjd med det och firade till och med domen. Men en månad senare verkar Apple ha vänt och vädjar också med en helt annan diskurs, eftersom företaget nu tror att en förändring av sina regler skulle kunna “Att rubba den försiktiga balansen mellan utvecklare och kunder som säkerställs av App Store”.

Jätten är till och med ganska lugn när han föreslår till domstolen att hitta en rättvis balans som kunde lösa domstolens farhågor genom att göra föreläggandet, och kanske till och med Apples överklagande, värdelöst”. I avvaktan på prövning och handläggning av dessa överklaganden skjuts tidsfristen för föreläggandet upp på obestämd tid.

Källa: iGeneration

Relaterade Artiklar

Back to top button