Epic Games och LEGO går ihop för att skapa ett metavers för barn

Metaverse Lego Epic Games © Epic Games

Medan många varumärken rusar huvudstupa in i vissa virtuella världar för att marknadsföra digitala produkter, arbetar Epic Games och LEGO tillsammans för att skapa en metavers för barn.

Deras ambition? Skapa en digital upplevelse så att barn kan uttrycka sin kreativitet genom att leka och skapa innehåll i full säkerhet.

En LEGO metavers för barn

LEGO och Epic Games vill öppna metaversen för barn. I ett gemensamt pressmeddelande som gick ut i torsdags den 7 mars meddelade de två företagen att de ingått ett samarbete för att skapa en rolig virtuell värld för de minsta. Denna allians kommer att dra nytta av både tegelbyggarens popularitet och kompetensen hos Fortnites skapare inom speldesign.

Målet är tydligt, att skapa ett “roligt och underhållande” familjevänligt metavers som ger barn ” tillgång till verktyg som ger dem möjlighet att bli självsäkra kreatörer och ge fantastiska lekmöjligheter i ett säkert och positivt utrymme “, förklarar de nya partnerna i deras pressmeddelande.

Skapa en säker plats

Vi föreställer oss att Roblox avsevärda framgång utan tvekan inte är främmande för detta nya initiativ. Fortfarande vagt, termen metavers kan betyda många saker. Det kan vara ett spel där spelare deltar i olika aktiviteter genom sina avatarer, eller en social samlingsplats som Decentraland. Epic Games och LEGO har inte kommenterat vilken form deras virtuella värld kommer att ha. En sak är säker, de två företagen insisterar på säkerheten för detta framtida spelutrymme

För att uppnå detta har de två partnerna kommit överens om tre grundläggande principer:

  • Garantera barns rätt att leka genom att prioritera säkerhet och välbefinnande;

  • Skydda barns integritet genom att sätta deras bästa främst;

  • Ge barn och vuxna verktyg som ger dem kontroll över sin digitala upplevelse.

Vi har ett ansvar att skapa en trygg, inspirerande och nyttig plats för alla. Precis som vi har skyddat barns rättigheter till säker fysisk lek i generationer, lovar vi att göra detsamma för digital lek. förklarar Niels B Christiansen, VD för LEGO-koncernen. För sin del påminner Epic Games om sitt nyligen förvärvade SuperAwesome, ett företag som specialiserat sig på teknologier utformade för att tillhandahålla ett säkert digitalt utrymme för barn under 16 år. Det återstår att se hur detta projekt kommer att förverkligas och framför allt hur de två företagen kommer att använda den insamlade datan.

Källa: Episka spel

Relaterade Artiklar

Back to top button