Epic Game förvärvar ArtStation, en plattform dedikerad till artister inom underhållningssektorn

Epic Games © Epic Games

Veckorna följer varandra och liknar varandra. I själva verket har en stor aktör inom videospelsindustrin just gjort ett stort övertagande. Därigenom, Episka spel
genomförde nyligen en “liten” transaktion för att erbjuda tjänsterna inte från en studio utan av en plattform, tillägnad kreatörer inom spelsektorn och inte bara…

ArtStation går faktiskt bortom det enkla ramverket för videospel. Företaget bakom Fortnite
skulle således kunna försöka diversifiera sin verksamhet.

Läs också:
Epic Game Store kommer att vara värd för Windows-appar; Brave och andra är redan där

Epic shoppar fortfarande

Firman som leds av Tim Sweeney har varit lite i ugnen och kvarnen den senaste tiden. På ett halvår har Epic Games erbjudit flera företag som SuperAwesome, Capturing Reality eller Tonic Games Group-studion. Den här veckan lanseras även rättegången mot Apple, men skaparna av det berömda Battle Royale förlorar inte norrut och väljer att fortsätta sina satsningar inom underhållningssektorn.

Epic Games har alltså precis förvärvat ArtStation för ett belopp som hittills inte har avslöjats. Detta företag kommer i form av en plattform dedikerad till artister från många sektorer som videospel, film eller musik. Dessa skapare kan dela sitt arbete där via en portfölj. Registrerade användare använder det också för att söka arbete och tjäna pengar på förmåner. Kort sagt, det är plattformen för professionella artister.

Läs också:
MetaHuman: Epic Games verktyg för att skapa karaktärer tillgängligt i tidig åtkomst

Ett förvärv som har en positiv inverkan på kreatörer

Detta återköp borde inte vara alltför märkbart för spelare som använder Epic Games tjänster. Å andra sidan kommer stamgästerna i ArtStation att dra nytta av betydande nya fördelar. Redan sjunker provisionerna som samlas in av plattformen under en transaktion på marknadsplatsen från 30 % till 12 % (samma procentandel som på Epic Games Store). Konstnärerna får därmed bättre ersättning.

Dessutom kommer kurserna som ges via ArtStation Learning-programmet att förbli gratis fram till slutet av detta år 2021. Övertagandet kommer också att göra det möjligt att utveckla plattformens communityfunktion via verktyg och resurser som kommer att göras tillgängliga av Epic. Slutligen kommer ArtStation att behålla ett visst oberoende i sin verksamhet trots förvärvet.

Källa: Kotaku

Relaterade Artiklar

Back to top button