Enorma asteroid som kommer till jorden: Detaljer och risker för den nya rymdfienden

En märklig sådan asteroid med viktiga dimensioner har det identifierats av experter som ett potentiellt hot mot den allmänna säkerheten. Vi kommer att behöva ta itu med det under loppet av månaden mars 2021 när det är särskilt nära vår atmosfär. Vi upptäcker omedelbart detaljer och risker för den annalkande himlakroppen.

Asteroid närmar sig jorden: skräck för den brinnande meteoriten i över 1 km

Definitivt ur storlek jämfört med de små stenar som astronomer normalt är vana vid. Att hantera ett sådant monster är anledning till oro. Enligt de framstående experternas åsikt kommer det att vara möjligt att testa den under denna månad. Namnet är 2001 F032 sedan dess första observationer går tillbaka till den 23 mars 2001. Den beskriver en bana runt solen var 819:e dag, och presenterar sig för allmänheten med en diameter mellan 0,767 Och 1 714 kilometer. Liknande data ramar in det inom ett dimensionellt spektrum som är större än 97 % jämfört med alla andra undersökningar som har gjorts idag.

Den representerar, på grund av sina detaljer, en speciell övervakning av rymdmyndigheterna som inte har upptäckt förekomsten av någon fara för säkerheten för invånarna på planeten jorden. Det kommer faktiskt att gå bra 2 016 351 km från vår planet konsolidera noll risk i förhållande till en potentiell katastrofal kollision. Datumet att markera i kalendern är nästa 21 mars 2021 för en observationshändelse som inte kommer att inträffa på minst 150 år till.
där NASA förklarade att:

Potentiellt farliga asteroider (PHA) definieras för närvarande baserat på parametrar som mäter asteroidens potential att göra hotfulla inflygningar till jorden. I synnerhet anses alla asteroider med ett minsta orbital intersection distance (MOID) på 0,05 au eller mindre som PHA. Från tid till annan påverkas asteroidernas omloppsbanor av planeternas gravitationskraft, vilket får dem att förändras. Forskare tror att herrelösa asteroider eller fragment av tidigare kollisioner har kraschat in i jorden tidigare, vilket spelar en viktig roll i utvecklingen av vår planet.

Relaterade Artiklar

Back to top button