Enkla sätt att hitta hårdvara och andra datorspecifikationer

“Vad menar du med hur mycket jag har random access memory ? (RAM) Det är en dator, hur ska jag veta det? Om du kommer på dig själv med att säga detta kommer du att känna frustrationen av att inte ha tekniska svar. Det kan också fördröja att få den hjälp du behöver.

Låt oss ta en titt på några verktyg för att hålla dessa svar till hands.

Hitta grundläggande systeminformation(Hitta grundläggande systeminformation) på Windows

Detta är det enklaste sättet att ta reda på ditt datornamn, processortyp eller processor(CPU), mängd RAM och version Windows .

BaraHögerklicka (helt enkelt) på knappen Windows i det nedre vänstra hörnet av skärmen och välj ” Systemet”(Systemet) .

Hitta i mitten i fönstret som öppnas Enhetsspecifikationer(Enhetsspecifikationer) . Här hittar du enhetsnamn(Enhetsnamn) , CPU(Behandlare), installerat RAM(Installerat RAM) och annan information.

Släpp och version(Edition ) installerad Windows anges(Version ) precis nedan i specifikationerna Windows.(Windows-specifikation.)

Hitta specifik enhetsinformation(Hitta specifik enhet) och förare(Förarinformation) in Windows

Har du någonsin haft problem med viss hårdvara och teknikern frågade dig: “Vilken drivrutin använder du?” Hur ska du veta? Vad är en förare egentligen?

Men du kan få det snabbt. Högerklicka på knappen Windows igen och klicka sedan Enhetshanteraren”(Enhetshanteraren).

I fönstret Enhetshanteraren(Enhetshanteraren) kan du gå till en specifik enhet och få mer information. När du hittat den dubbelklickar du på den för att se fönster egenskaper .(Egenskaper )

Gå nu till fliken ” Förare(Driver )”, och informationen du behöver finns där. Det här är också platsen där du kan uppdatera drivrutiner och inaktivera eller ta bort problematiska enheter.

Skaffa och spara datorspecifikationer enkelt

Vill du snabbt och enkelt registrera din dators specifikationer? Speccy är verktyget för dig, och det är gratis. Du kanske vill skaffa en bärbar version av applikationen om du arbetar på olika datorer och vill ha koll på alla deras egenskaper.

Vi har också en artikel som hjälper dig att lära dig mer om bärbara appar och varför du bör använda dem. Vi kommer att använda den bärbara versionen av Speccy (bärbar version av Speccy), men det finns ingen signifikant skillnad i att använda den stationära eller bärbara applikationen.

När du först öppnar Speccy , börjar den omedelbart samla in information om din dator. Du kan se detta genom att analysera moderkortet, grafik, lagring, optiska enheter och ljud.

En sekund mellan lanseringen Speccy och genom att ta den här skärmdumpen har den redan fått information om operativsystemet, processor(CPU) och random access minne(BAGGE) .

Observera att den också visar CPU-temperaturen (visar CPU-temperaturen) . Detta är nyckelinformationen vid felsökning av många datorproblem. Det mäts mer än en gång. Lämna Speccy öppna och du kan se temperaturen ändras. Och ännu bättre(Borde springa Speccy i systemfältet och den visar aktuell temperatur processor.(CPU)

  • Klick ” Visa > Alternativ .
  • I fönstret “Alternativ”, gå till ” Systemfältet”.(Systemfältet)
  • Kryssruta Minimera till bricka. (Minimera till bricka) Nu när du rullar Speccy kommer det bara att finnas i systemfältet, inte direkt i aktivitetsfältet.
  • Installera kryssrutan Visa indikatorer i facket(Visa mätvärden i fack ) för att visa temperaturen processor. (CPU) Andra alternativ kan lämnas på sina standardinställningar, men experimentera gärna med dem.
  • Klicka på knappen OK(OK) för att tillämpa inställningarna och sedan minimera det till ditt fack. Du kommer att se den visade temperaturen som på bilden nedan.

Genom att klicka på någon av rubrikerna på vänster sida Speccy , får du mer information om den här delen av din dator än du någonsin skulle önska att du hade. Men din IT-proffs kanske vill skaffa en. Nu kan du få det åt dem.

Vill du spara denna information så att du kan hänvisa till den senare, kanske i en datorbutik? Du kan. Klick Arkiv > Spara som textfil och spara den var som helst.

Du kan också skriva ut det, men det finns mycket information där och det kommer att skriva ut många sidor. Det är bäst att spara en textfil och sedan bara skriva ut den information du behöver.

om du har Speccy , har du snabb och bra tillgång till insidan av dina datorer. Det finns inte mycket ytterligare information du kan få om din dator.

Nu känner du din dator

Det är mycket information att smälta. Ta dig tid och gräv. Inte heller Speccy(Speccy) inte heller Systeminformation kommer inte att förstöra någonting. Du kan orsaka problem i Enhetshanteraren(Enhetshanteraren), så det är bättre att inte ändra något där utan professionell vägledning, men du kan titta.

Beväpnad med denna nya kraft kan du snabbt och säkert förse dina tekniker med den information de behöver. Tro(Lita på), de kommer att uppskatta det och du kommer att få den hjälp du behöver snabbare. Hjälper du människor med sina datorer? Dela den här artikeln med dem så att de kan hjälpa dig att hjälpa dem.

“Vad menar du med hur mycket RAM-minne har jag? Det är en dator, hur ska jag veta det?” Om du har kommit på att du säger det här, kommer du att känna frustrationen av att inte ha tekniska svar. Det kan också fördröja att få den hjälp du behöver.

Låt oss titta på några verktyg för att hålla dessa svar till hands.

Hitta grundläggande systeminformation i Windows

Detta är det enklaste sättet att hitta din dators namn, typ av processor eller CPU, hur mycket RAM-minne den har och vilken version av Windows som finns på den.

Högerklicka helt enkelt på Windows-knappen i det nedre vänstra hörnet av skärmen och klicka sedan Systemet.

I fönstret som öppnas, titta nära mitten efter enhetsspecifikationer. Det är där du hittar enhetsnamn, Processor, Installerat RAMoch annan information.

De Utgåva och version av Windows installerat finns precis under det i windows specifikationer.

Hitta specifik enhets- och drivrutinsinformation i Windows

Någonsin haft problem med en viss hårdvara och tekniken frågade dig: “Vilken drivrutin använder du?” Hur ska du veta? Vad är en förare egentligen?

Men du kan få det snabbt. Högerklicka på Windows-knappen igen och klicka sedan på Enhetshanteraren.

I den Enhetshanteraren fönster kan du borra ner i den specifika enheten och få mer information. När du har hittat den, dubbelklicka på den för att se den Egenskaper fönster.

Gå nu till förare fliken och informationen du behöver finns där. Detta är också en plats där du kan uppdatera drivrutiner och inaktivera eller avinstallera en problemenhet.

Få och spara datorspecifikationer enkelt

Vill du snabbt och enkelt spela in din dators hårdvaruspecifikationer? Speccy är verktyget för dig, och det är gratis. Du kanske vill skaffa den bärbara appversionen om du arbetar på olika datorer och vill spåra alla deras specifikationer.

Vi har också en artikel som hjälper dig att lära dig mer om bärbara appar och varför du bör använda dem. Vi kommer att använda den bärbara versionen av Speccy, men det finns ingen signifikant skillnad i att använda vare sig den stationära eller bärbara appen.

När du först öppnar Speccy börjar den samla in information om din dator direkt. Du kan se det analysera moderkortet, grafik, lagring, optiska enheter och ljud.

I sekunden mellan att starta Speccy och få den här skärmdumpen fick den redan information om operativsystem, CPU och RAM.

Observera att den visar CPU-temperaturen också. Det är en viktig del av informationen vid felsökning av många datorproblem. Det mäter inte bara detta en gång. Lämna Speccy öppen och du kan se hur temperaturen förändras. Ännu bättre, kör Speccy i systemfältet och det kommer att visa din nuvarande CPU-temperatur.

  • Klicka på Visa > Alternativ.
  • I fönstret Alternativ, gå till Systemfältet flik.
  • Kontrollera Minimera till bricka låda. Nu när du minimerar Speccy kommer den bara att finnas i systemfältet och inte direkt i aktivitetsfältet.
  • Kolla upp Visa mätvärden i facket så det kommer att visa dig CPU-temperaturen. De andra alternativen kan lämnas på sina standardvärden, men lek gärna med det.
  • Klicka på OK knappen för att tillämpa inställningarna och sedan minimera den i ditt fack. Du kommer att se temperaturen som visas, som i bilden nedan.

Om du klickar på någon av rubrikerna på vänster sida av Speccy får du mer information om den delen av din dator än du förmodligen någonsin skulle vilja ha. Men din IT-person kanske vill ha det. Nu kan du få det åt dem.

Vill du behålla denna information så att du kan hänvisa till den senare, kanske i datorbutiken? Du kan. Klicka på Arkiv > Spara som textfil och spara den var du vill.

Du kan skriva ut det också, men det finns mycket information och det kommer att skriva ut många sidor. Bäst att spara textfilen och sedan kan du skriva ut bara den information du vill ha.

När du väl har fått Speccy har du ett snabbt, stort fönster till insidan av dina datorer. Det finns inte mycket mer information du kan få om din dator.

Nu känner du din dator

Det är mycket information att smälta. Ta dig tid och sök runt. Du kan inte skada någonting med varken Speccy eller System Information. Du kan orsaka problem i Enhetshanteraren, så det är bäst att inte ändra något där utan professionell vägledning, men det är okej att titta.

Beväpnad med denna nya kraft kan du snabbt och säkert ge dina tekniker den information de behöver. Tro mig, de kommer att uppskatta det och du får den hjälp du behöver snabbare. Hjälper du människor med sina datorer? Dela den här artikeln med dem så att de kan hjälpa dig att hjälpa dem.

Relaterade Artiklar

Back to top button