Enkla frågor: Vad är klippbordet från Windows?

Om du har använt datorer ett tag, vet du vad kopiering(kopia) och Föra in(Klistra in) , och du kanske också har hört talas om klippbordet. Vet du vad ett urklipp är? Vet du hur man arbetar med honom och vad han kan göra? Vad sägs om skillnaderna mellan urklipp i Windows 10 och urklipp till Windows 7 eller Windows 8.1? Om du vill veta mer om Windows Urklipp(Windows Urklipp), läs vidare:

Vad är klippbordet i Windows?

Windows samt andra operativsystem som t.ex Android eller Mac OS X(Android eller Mac OS X), urklippet är en speciell plats i ditt minne PC eller enheter(PC eller enhetsminne) som används som Tillfällig förvaring(tillfälligt lagringsområde) för all information du kopierar. När du har kopierat data till urklipp kan du klistra in den någon annanstans, i samma applikation som du kopierade den från, eller i en annan applikation som vet hur man arbetar med den här typen av data.

Med andra ord, urklippet lagrar all information som du har kopierat från en plats och planerar att använda på en annan plats(urklippet lagrar all slags information som du har kopierat från ett ställe och som du planerar att använda på ett annat ställe) .

Vilken information kan kopieras till urklipp?

Du kan använda klippbordet för att kopiera allt som kan väljas i Windows: text, bilder, videor, filer (inklusive genvägar) eller mappar.

Vad kan klistras in från urklipp?

Att klistra in innehållet i klippbordet beror på var du klistrar in. Till exempel, om du arbetar med text kan du bara klistra in text i applikationer och program som fungerar med text(om du arbetar med text kan du bara klistra in text i appar och program som fungerar med text) . Följer samma regel du kan bara bädda in bilder i applikationer och program som fungerar med bilder(du kan bara klistra in bilder i appar och program som fungerar med bilder) och så vidare.

Om innehållet i urklipp inte kan klistras in där du vill klistras det inte in där, utan innehållet i urklipp förblir intakt.

Vad händer när du kopierar nya element till urklipp?

När du kopierar eller klipper in något Windows det är något som hamnar på urklippet. Därefter(Efteråt) när du kopierar eller klipper något annat kan två saker hända, beroende på vilken version du har Windows : nykopierad data läggs till i urklippsinnehållet eller så ersätter ny data det tidigare urklippsinnehållet(den nyligen kopierade datan läggs till i urklippsinnehållet, eller så ersätter den nya informationen urklippets tidigare innehåll) . Läs följande avsnitt i den här artikeln för att ta reda på exakt vad som händer.

Hur fungerar det urklipp(klippbordsarbete) Windows 10 med uppdatering oktober 2018 uppdatering eller nyare?

När du kopierar eller klipper in något Windows 10 med uppdatering oktober 2018 uppdatering eller senare, all information du kopierar kan sparas i urklippet, tillsammans med alla tidigare urklippsobjekt. Allt du sparar på urklippet kan klistras in och till och med synkroniseras med dina andra enheter Windows 10 .

Urklipp popup (historik) från Windows 10 oktober 2018-uppdatering

Detta är möjligt eftersom i Uppdatering för Windows 10 (Windows 10) oktober 2018 uppdatering det finns en ny funktion som heter Urklippshistorik(Urklippshistorik) , som behåller alla element du kopierar, inte bara det sista. Dessutom kan den också synkronisera urklippsobjekt till dina andra enheter Windows 10 genom att använda molninfrastruktur (molninfrastruktur)Microsoft men bara så länge som dessa element består av text.

Dessa funktioner kanske redan är aktiverade på din PC eller enhet(PC eller enhet) med Windows 10. Läs dessa guider för att ta reda på hur de fungerar och hur du ställer in dem:

  • Hur man använder urklipp(Urklipp) Windows 10 : infoga gamla element, stiftelement, ta bort element, etc.
  • Hur man synkroniserar urklipp Windows 10 med andra datorer och enheter

Urklippsfunktioner och inställningar från Windows 10 oktober 2018 Update

Även om vi tycker att dessa funktioner är användbara och produktiva, kanske vissa inte gillar dem. Lyckligtvis låter Windows 10 dig inaktivera urklippshistorik,(Urklippshistorik) och parameter synkronisering(synkroniseringsalternativ) . Om du vill veta hur du gör detta hjälper den här guiden dig: Hur du inaktiverar urklippshistorik(urklippshistorik) och rensa in data Windows 10 .

Hur fungerar det urklipp(klippbordsarbete) Windows 7 Windows 8.1 och tidigare Windows 10 ?

Om du använder version Windows 10 innan oktober 2018 uppdatering , dator eller enhet (PC eller enhet)Windows 7 eller Windows 8.1, all ny information som du kopierar till klippbordet skriver över det tidigare innehållet i urklippet.

Detta beror på att dessa versioner Windows stöder endast en urklippstransaktion(Urklippstransaktion) . När du klistrar in innehållet i urklippet förblir det tillgängligt för ytterligare inklistringsåtgärder. Det skrivs bara över när du kopierar eller klipper ut något annat.

Tyvärr har dessa operativsystem inga inbyggda verktyg som gör att du kan se innehållet urklipp eller butik(urklipp eller butik) den har flera element. Så om du vill se innehåll urklipp och hantera(Urklipp och hantera) dem, måste du använda tredjepartsprogram som inte utvecklats av Microsoft , men av företag. Om du letar efter ett alternativ urklippshanterare(Urklippshanteraren) försök klipp klipp . Du kan hitta information om hur du använder det här programmet i den här artikeln: Hur du visar och hanterar urklipp i Windows 7 och Windows 8.1 .

ClipClip Clipboard Manager för Windows

Är det bra(Förklarade vi vad ett urklipp är?)

Vi hoppas att den här artikeln var användbar för dig och att du nu har en klar uppfattning om vad klippbordet är i Windows och hur man arbetar med det. Om det är något du vill lägga till eller fråga, vänligen lämna en kommentar i avsnittet nedan.

Om du har använt datorer ett tag, då vet du vad och är, och du kanske också har hört talas om klippbordet. Vet du vad urklippet är? Vet du hur man arbetar med det och vad det kan göra? Hur är det med skillnaderna mellan urklipp i Windows 10 och urklipp i Windows 7 eller Windows 8.1? Om du vill veta mer om Windows urklipp, läs vidare:

Vad är klippbordet i Windows?

I Windows, men även i andra operativsystem som Android eller Mac OS X, är klippbordet en speciell plats i din dators eller enhetsminne, som används som en tillfälligt lagerutrymme för all information som du kopierar. När du har kopierat en del data till urklippet kan du klistra in den någon annanstans, i samma applikation som du kopierade den från, eller i en annan, så länge den vet hur man arbetar med den typen av data.

Med andra ord urklippet lagrar all slags information som du har kopierat från ett ställe och som du planerar att använda på ett annat ställe.

Vilken typ av information kan du kopiera till urklipp?

Du kan använda klippbordet för att kopiera nästan allt som kan väljas i Windows: text, bilder, videor, filer (inklusive genvägar) eller mappar.

Urklipp från Windows 10 med oktober 2018-uppdatering

Vad kan du klistra in från klippbordet?

Att klistra in innehållet i klippbordet beror på var du klistrar in. Till exempel, om du arbetar med text kan du bara klistra in text i appar och program som fungerar med text. Följer samma regler du kan bara klistra in bilder i appar och program som fungerar med bilderoch så vidare.

Om innehållet i urklipp inte kan klistras in där du vill klistras det inte in där, utan innehållet i klippbordet förblir intakt.

Vad händer när du kopierar nya objekt till urklipp?

När du kopierar eller klipper ut något i Windows hamnar det något i urklippet. Efteråt, när du kopierar eller klipper ut något annat, kan två saker hända, beroende på vilken version av Windows du har: den nyligen kopierade datan läggs till i urklippsinnehållet, eller så ersätter den nya datan det tidigare innehållet i klippbordet. Läs nästa avsnitt i den här artikeln för att se exakt vad som händer.

Hur fungerar urklippet i Windows 10 med oktober 2018 Update eller nyare?

När du kopierar eller klipper ut något i Windows 10 med oktober 2018 Update eller nyare, kan all information du kopierar sparas till urklipp tillsammans med alla tidigare urklippsobjekt. Allt du sparar i ditt urklipp är tillgängligt att klistra in och kan till och med synkroniseras på dina andra Windows 10-enheter.

Urklipp (historik) popup från Windows 10 med oktober 2018 uppdatering

Detta är möjligt eftersom Windows 10 oktober 2018 Update introducerade en ny funktion som heter , som sparar alla objekt som du kopierar, inte bara den sista. Ännu mer än så kan den också synkronisera urklippsobjekt till dina andra Windows 10-enheter med hjälp av Microsofts molninfrastruktur, men bara så länge som dessa objekt är gjorda av text.

Dessa funktioner kan redan vara aktiverade på din Windows 10-dator eller enhet. Läs dessa handledningar för att lära dig hur de fungerar och hur du ställer in dem:

Urklippsfunktioner och inställningar från Windows 10 med uppdateringen från oktober 2018

Även om vi tycker att dessa funktioner är användbara och produktiva, kanske vissa inte gillar dem. Lyckligtvis låter Windows 10 dig inaktivera såväl som synkroniseringsalternativet. Om du vill veta hur du gör det hjälper den här guiden: Hur du stänger av urklippshistoriken och rensar dina data, i Windows 10.

Hur fungerar urklippet i Windows 7, Windows 8.1 och äldre versioner av Windows 10?

Om du använder en Windows 10-version före uppdateringen i oktober 2018, en Windows 7 eller en Windows 8.1-dator eller enhet, kommer ny information som du kopierar till urklippet att skriva över det tidigare innehållet i urklippet.

Detta händer eftersom dessa versioner av Windows erbjuder stöd bara för en enda urklippstransaktion. När du klistrar in innehållet i urklippet förblir innehållet tillgängligt för ytterligare inklistringsåtgärder. Det skrivs bara över när du kopierar eller klipper ut något annat.

Tyvärr, i dessa operativsystem finns det inga inbyggda verktyg som låter dig se innehållet i urklippet eller lagra flera objekt i det. Därför, om du vill se innehållet i urklipp och hantera det, måste du använda tredjepartsprogram som utvecklats av andra företag än Microsoft. Om du letar efter en alternativ urklippshanterare bör du prova . Du kan hitta information om hur du använder den här appen i den här artikeln: Hur du visar och hanterar urklipp i Windows 7 och Windows 8.1.

ClipClip urklippshanteraren för Windows

Gjorde vi ett bra jobb med att förklara vad urklipp är?

Vi hoppas att du tyckte att den här artikeln var användbar och att du nu har en klar förståelse för vad urklipp är i Windows, samt hur du arbetar med det. Om det är något du vill lägga till eller fråga, lämna oss en kommentar i avsnittet nedan.