Enkla frågor: vad är Clearblack-teknik och varför är den bra?

Nyligen frågade några av våra vänner vad det är klar svart och varför vi alltid säger att han är så bra. Tyvärr kunde vi inte berätta något annat för dem än att skärmarna klar svart finns på vår Lumia, titta(Lumias ser ut) mycket bra. “Black is black” och du kan se vad som visas på dem även när du är utomhus i starkt ljus. Som ni kan föreställa er blev vi besvikna över vår inte så hjälpsamma förklaring. Så vi började gräva i Internet(Internet) för att lära dig mer om tekniken Nokia klar svart(ClearBlack-teknik) och hur bra den är. Här är vad vi hittade:

Varför behöver ClearBlack-teknik(Behövdes Clear Black Technology) ?

Innan du går in på tekniska detaljer Clear Black-teknik(ClearBlack-teknik), vi tycker att det är väldigt viktigt att förstå vad den erbjuder i form av fördelar och vad som gör den bra.

Under det senaste decenniet eller så har smartphones och andra mobila enheter som surfplattor blivit allt viktigare för oss. Nu använder vi dessa enheter nästan överallt, och det är mycket viktigt att de kan användas under alla förhållanden. Om man lägger undan all hårdvara du hittar i en smartphone eller surfplatta, är en av de viktigaste komponenterna för en användare skärmen. En av de största utmaningarna för tillverkare är att göra deras enhetsskärmar tillräckligt ljusa för att kunna läsas även när de används utomhus. Till en början utvecklade tillverkarna skärmar med högre och högre nivåer av ljusstyrka, vilket ledde till ett vägskäl. När du ökar skärmens ljusstyrka måste du pumpa in mer kraft i den. Detta innebär att du behöver använda batterier med högre kapacitet. Men det kan bara komma till den punkt där du helt enkelt inte kan satsaskrymmande batteri(bulkigt batteri) på en elegant smartphone. När du kommer till denna punkt bör du leta efter andra, bättre sätt att bygga en skärm. Redan från det ögonblicket Nokia började utvecklas Clear Black-teknik(Clear Black-teknik) .

ClearBlack har lyckats förbättra användbarheten av skärmen utomhus utan att kompromissa när det kommer till strömbehov.

Hur fungerar det klar svart teknik(ClearBlack Technology Work) ?

Skärm klar svart(ClearBlack screen) använder en display som är utformad för att eliminera reflektioner. Naturligtvis använde de flesta tillverkare redan antireflekterande beläggningar innan den utvecklades. klarsvart. Men Nokia Jag ville hitta ett sätt att ytterligare förbättra prestandan på mina skärmar. Så de började arbeta på andra sätt att eliminera reflektioner och slutade med att undersöka polariserat ljus.

Som nämnts i Lumia Conversations-bloggen, klar svart teknik(ClearBlack-teknik) fungerar på samma sätt som polariserade solglasögon. Polariserat glas minskar bländning, vilket gör det lättare att se i starkt ljus. Det är därför nästan varje fiskare eller skidåkare använder dessa solglasögon.

Denna jämförelse är dock inte helt lyckad, eftersom klar svart använder mycket mer komplexa polariserande lager. Ljuset som kommer in och ut ClearBlack skärm(ClearBlack screen) bearbetas flera gånger innan den når dina ögon. Vi kommer inte att gå in på mycket tekniska detaljer, eftersom detta inte är syftet med vår artikel. Men om du vill veta mer om hur det faktiskt fungerar klar svart ta en titt på bilden nedan eller läs några av förklaringarna som publicerats Nokia här: Hur Nokias ClearBlack-skärm ger oslagna resultat (den här artikeln är källan till bilden nedan).

Hur skärmarna ser ClearBlack ut(Clear Black Screens Look) ?

Skulle det hjälpa att prata om ett sådant ämne utan visuell jämförelse? Vi tror inte att detta kommer att hända så vi tänkte att det skulle vara trevligt att ta några skärmdumpar klar svart tillsammans med displayer utan klar svart .

På bilden nedan kan du se hur de två skärmarna ser ut. ClearBlack (från (Klarsvart)Nokia Lumia 930 och Nokia Lumia 820 ) jämfört med vissa andra skärmar ( Xiaomi Mi 4 , Xiaomi Redmi 2 och Samsung Galaxy S ).

ClearBlack, Nokia, Lumia, skärm, display

Observera att vi öppnade samma webbsida på alla ovanstående smartphones och att de alla hade den högsta tillgängliga ljusstyrkan. Som du kan se, de två första smartphones – Lumia 930 och Lumia 820 – har mycket ljusare skärmar, tack vare Clear Black-teknik(Clear Black-teknik) .

Och för att visa vad vi berättade om “svart är svart”, ta bara en titt på följande foto. Vi skapade en helt svart bild och öppnade den sedan på båda dessa smartphones: Lumia 930 Med klar svart och Xiaomi Redmi 2 utan klar svart . Ser du skillnader? Skärm klar svart(ClearBlack-skärm) reflekterar helt enkelt mycket mindre oönskat ljus än den andra. klar svart svartare än den mörkaste besvärjelsen i den mörkaste natten Mordor(Mordor) ! 🙂

ClearBlack, Nokia, Lumia, skärm, display

Slutsats

klar svart är en fantastisk teknik som elegant förbättrar användbarheten av alla typer av skärmar. För att avsluta på samma ton som vi började på: “svart är svart” och displayer klar svart ser verkligen bra ut, oavsett om du är inomhus eller utomhus.

Nyligen frågade några av våra vänner vad ClearBlack är och varför vi alltid säger att det är så bra. Tyvärr kunde vi inte berätta något annat för dem förutom att ClearBlack-skärmarna som finns på våra Lumias ser riktigt bra ut. Den “svarta är svart” och du kan se vad som visas på dem även när du är utomhus, i starkt ljus. Som du kan föreställa dig kände vi oss frustrerade över vår inte så användbara förklaring. Så vi började gräva på Internet för att hitta mer om Nokias ClearBlack-teknik och varför den är fantastisk. Här är vad vi har hittat:

Varför behövdes ClearBlack-teknik?

Innan vi går in på lite mer tekniska detaljer om ClearBlack-tekniken tycker vi att det är väldigt viktigt att se vad den erbjuder när det gäller fördelar och varför den är fantastisk.

Under det senaste decenniet eller så har smartphones och andra mobila enheter som surfplattor blivit allt viktigare för oss. Vi använder nu dessa enheter nästan överallt och det är mycket viktigt att de kan användas under alla förhållanden. Om man lägger undan all hårdvara du hittar i en smartphone eller surfplatta, är en av de viktigaste komponenterna från en användares upplevelse skärmen. En av tillverkarnas största utmaningar är att göra sina enheters skärmar tillräckligt ljusa för att vara läsbara även när de används utomhus. Till en början utvecklade tillverkarna skärmar med högre och högre ljusstyrka och som ledde till ett vägskäl. När du ökar skärmens ljusstyrka måste du pumpa in mer energi i den. Det betyder att du behöver använda batterier med större kapacitet. Men det kan bara gå upp till en punkt när du helt enkelt inte kan sätta ett skrymmande batteri på en elegant smartphone. När du kommer till denna punkt måste du söka efter andra, bättre sätt att bygga en skärm. Det var här Nokia började utveckla sin ClearBlack-teknik.

ClearBlack lyckas förbättra skärmens användbarhet utomhus, utan att göra några kompromisser när det kommer till strömbehovet.

Hur fungerar ClearBlack-tekniken?

En ClearBlack-skärm använder en display utformad för att eliminera reflektioner. Visst, de flesta tillverkare använde redan antireflekterande beläggningar innan ClearBlack utvecklades. Men Nokia ville hitta ett sätt att ytterligare öka prestandan på sina skärmar. Så de började arbeta på andra sätt att eliminera reflektioner, och det slutade med att de undersökte polariserat ljus.

Som nämnts på Lumia Conversations-bloggen fungerar ClearBlack-tekniken på liknande sätt med hur polariserande solglasögon gör. Det polariserade glaset skär bort reflektioner, vilket gör det lättare för dig att se saker i ljusa miljöer. Det är därför nästan varje fiskare eller skidåkare använder sådana solglasögon.

Den här jämförelsen är dock inte den bästa att göra, eftersom ClearBlack använder mycket mer sofistikerade polariserande lager. Ljuset som går in och ut ur en ClearBlack-skärm bearbetas flera gånger innan det når dina ögon. Vi kommer inte att gå in på särskilt tekniska detaljer, eftersom det inte är meningen med vår artikel. Men om du vill veta detaljerna om hur ClearBlack faktiskt fungerar, ta en titt på bilden nedan eller läs några förklaringar postade av Nokia, här: Hur Nokias ClearBlack-skärm ger obesegrade resultat (den här artikeln är källan till bilden nedan) .

Clear Black, Nokia, Lumia, skärm, display

Hur ser tydliga svarta skärmar ut?

Skulle det hjälpa att prata om ett sådant ämne utan att göra en visuell jämförelse? Vi tror inte att det skulle göra det, så vi tänkte att det skulle vara en bra idé att ta några bilder på ClearBlack-skärmar, tillsammans med skärmar utan ClearBlack.

På bilden nedan kan du se hur två ClearBlack-skärmar (från en Nokia Lumia 930 och en Nokia Lumia 820) ser ut jämfört med vissa andra skärmar (Xiaomi Mi 4, Xiaomi Redmi 2 och Samsung Galaxy S).

Clear Black, Nokia, Lumia, skärm, display

Observera att vi öppnade samma webbsida på varje smartphone ovan och att alla hade den högsta tillgängliga ljusstyrkan. Som du kan se har de två första smarttelefonerna – Lumia 930 och Lumia 820 – mycket ljusare skärmar, tack vare ClearBlack-tekniken de använder.

Och för att visa vad vi sa om “svart är svart”, ta bara en titt på nästa bild. Vi skapade en helt svart bild och öppnade den sedan på båda dessa smartphones: Lumia 930 med ClearBlack och Xiaomi Redmi 2, utan ClearBlack. Kan du se skillnaderna? ClearBlack-skärmen reflekterar helt enkelt mycket mindre oönskat ljus än den andra. ClearBlack är svartare än den mörkaste besvärjelsen i Mordors mörkaste natt! 🙂

Clear Black, Nokia, Lumia, skärm, display

Slutsats

ClearBlack är en fantastisk teknik som elegant förbättrar användbarheten av alla typer av skärmar. För att avsluta med samma ton som vi började: “svarta är svarta” och ClearBlack-skärmar ser verkligen bra ut, oavsett om du är inomhus eller utomhus.

Relaterade Artiklar

Back to top button