Energikris: nu är det allvarligt, vi är ett steg bort från blackouten

För flera månader sedan, när det talades om världens ände och denmörkläggningens ankomst Därför att energikris, ingen lade vikt åt saken. Men efter att ha nått den 16 september och dag 204 från början av kriget, situation verkar vara mer och mer allvarlig timme efter timme. Var ska vi hamna? Hur mycket saknas när mörkläggningen kommer?

Energikris: faran är utbredd och överhängande

där Torkase is smälter de bränder somrarna bidrar till klimatförändringar och en rad allvarliga irreparable konsekvenser. Särskilt frånvaron av vatten är nära kopplad till mörkläggning som dagens samhälle är så oroad över. Sanningen är att faran är vitt spridd i olika problem men som alltid fokuserar vi bara på det som berör oss närmast.

Som den BBCmycket av vår el föds som vattenkraft, från anläggningar som använder vatten för att generera el. Det fanns dock en minskning med 20 %, visar sig situationen vara allvarligare än vanligt. Det räcker med att säga att vi hämtar 1/5 av vår energi från vattenkraft, men under de senaste 12 månaderna har denna produktion minskade med ca 40%.

I allmänhetCo2-utsläpp i atmosfären orsakarstigande temperaturer, som torkar våra floder snabbare och förhindrar att vatten fryser till snö på våra berg. Resultatet? Det finns inga fler glaciärer, inget vatten, ingen mer elektricitet.

Framför allt länder i Europa som är starkt beroende av energi och som skulle kunna stanna i mörkret tidigt är de’Italien, Spanien, Norge, Frankrike. från International Hydropower Association, förklarade för BBC att “

Relaterade Artiklar

Back to top button