Energikris: notan stiger för Tesla Superchargers

0230000008506480-photo-tesla-supercharger.jpg

Det amerikanska företaget Tesla har aviserat ytterligare prishöjningar för sina Superchargers i Europa. En ökning som är en del av ett globalt sammanhang med skyhöga energipriser, vare sig det gäller bensin, gas eller el.

Priserna är uppenbarligen lägre än bensin, men denna nya höjning är inte till för att lugna ägare av elfordon.

Två höjningar på tre månader

Redan i december 2021 upplevde European Superchargers en prishöjning. I Frankrike gick en laddning till exempel från 0,37 euro/kWh till 0,40 euro. Detta pris förändras fortfarande och går från 0,40 till 0,46 euro/kWh, nästan dubbelt så mycket som det pris som visades 2020, på 0,24 euro! Enligt en beräkning av webbplatsen Ren bilTesla-ägare kommer att få betala mellan 8,30 och 9,20 euro per 100 kilometer.

Användare av fordon från andra märken än Tesla, som har tillgång till de 16 pilotteststationerna i territoriet, påverkas också av denna prisökning. De fick tidigare betala 0,57 euro/kWh och kommer nu att få betala 0,68 euro/kWh för personer som inte har abonnemanget på 12,99 euro per månad (från 0,40 till 0,45 euro/kWh för de som har ett abonnemang). Detta är fortfarande mindre än Ionity, Teslas konkurrent i Frankrike, men inte säker på att denna prisökning kommer att få alla att le.

Bensin, gas, elektricitet… Allt har ökat kraftigt i flera månader, och om den sköld som den franska regeringen satt på plats, som begränsar ökningen av elpriserna till 4 % fram till sommaren, gör det möjligt att begränsa överdrivna utgifter, det är inte säkert att det räcker för att undvika nya höjningar när kylan kommer tillbaka.

Om samma ämne:
Tesla erbjuder gratis laddning för alla elbilar hos utvalda Superchargers i Ukrainas grannländer

Källa: Ren bil

Relaterade Artiklar

Back to top button