Energikris: att aktivera ekoläge på din Xbox-serie kan spara 5 €/månad

xbox-serien x © microsoft

Den ständiga ökningen av energipriserna driver oss redan att se över några av våra vanor. Och det visar sig att spelare kan anstränga sig tack vare en inställning på sin favorit hemmakonsol.

De senaste Xboxerna är särskilt giriga i watt även en gång “off”.

Ett praktiskt läge men…

Det har nog inte undgått någon, energipriserna lär skjuta i höjden under de kommande månaderna. Och om det inte finns någon mirakellösning för att undkomma denna oundvikliga prishöjning, kan små dagliga gester minska allas konsumtion något. Ett påstående som även stämmer på spelkonsolernas sida.

Alltså, som sagt Gränsen i en ny artikel har Xbox Series X och S en ganska hög elförbrukning även när de ser ut att vara avstängda. Genom att använda Instant Start-läget kan dessa konsoler helt logiskt starta snabbare och återuppta ett spel direkt. Det är minst sagt praktiskt, men inte utan konsekvenser på elräkningen.

Det är möjligt att spela medan du sparar

Med den berömda snabbstarten förbrukar en Xbox Series X 13 watt (jämfört med 11 watt för en Xbox One S) i standbyläge. Genom att hålla detta energiläge aktivt 24 timmar om dygnet, Gränsen uppskattar detta till £4,93 på en månatlig elräkning baserat på priser i Storbritannien. Xbox Series S klockar in på 10 watt, vilket motsvarar 3,80 pund per månad. Slutligen når Xbox One S 4,18 pund i en liknande konfiguration.

För att förändra situationen är det absolut nödvändigt att välja energisparläget. Genom att göra detta når förbrukningen bara cirka 0,5 watt, för 20 pence (cent) per månad. Men Microsofts konsoler måste uppenbarligen startas helt vid varje tändning. Kort sagt, oavsett om det är i Storbritannien eller någon annanstans i Europa, kan du spara pengar genom att helt stänga av din konsol och använda det minst energikrävande läget.

Vilka är de bästa tillbehören till Xbox Series X|S? Urval 2022

Det är D-Day! Microsofts nya konsoler, Xbox Series X och Xbox Series S, är officiellt tillgängliga. Och om du är en av de lyckliga som fått tag på det trots mycket begränsade lager, kanske du vill förbättra din spelupplevelse ytterligare med tillbehör.
Läs mer

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button