Encrypt Care: upptäck detta gratisverktyg för att kryptera filer i Windows med olika typer av algoritmer

Encrypt Care, det kostnadsfria verktyget för att kryptera filer i Windows 10

Många användare väljer att kryptera sina filer på Windows . På så sätt förhindrar de att de öppnas av eventuella inkräktare. Ett sätt att skydda information och data som kan vara viktiga. Det finns många sådana verktyg som vi har till vårt förfogande, både gratis och betalda. Vi vet redan att om vår dator förblir sårbar kan den drabbas av olika attacker som utsätter all lagrad information på spel.

Vi kommer att visa hur fungerar Encrypt Care . Det är ett av de gratisprogram som vi kan använda i Windows för att kryptera dokument. Dess sätt att använda det är mycket enkelt och det ger oss också möjlighet att använda olika algoritmer.

Så här kommer du igång med Encrypt Care

För att börja använda Encrypt Care är det första du behöver göra ladda ner filen från anläggningen . Det är, som vi nämnde, helt gratis. När vi har installerat det kommer den första skärmen att fråga oss om ett lösenord för att ange.

Från detta ögonblick kan vi lägga till filer som vi vill kryptera. Vi kan lägga till det via gränssnittet eller helt enkelt dra filen eller filerna som intresserar oss och det är allt. Dess användningssätt är mycket enkelt och intuitivt. Välj bara den eller de filer du vill ha och klicka på Kryptera, ett av alternativen som visas ovan.

När vi klickar på kryptera den kommer att skapa den här krypterade filen åt oss. Tänk på att det bara kommer att kryptera filer om vi tidigare har skapat ett lösenord som nämnts. Om algoritmer den använder, det bör nämnas att det finns flera. Vi kan använda till exempel AES, som är den som kommer som standard, samt CAST, DES, IDEA eller TEA. Det finns många alternativ som vi kan använda för att kryptera våra filer, dokument, bilder etc.

Om vi ​​någon gång vill dekryptera en fil, vi behöver bara klicka på den och klicka på Dekryptera. Du kan när som helst lägga till nya dokument, kryptera dem, dekryptera dem… Det är ett mycket intressant verktyg som, som vi har sett, erbjuder ett brett utbud av möjligheter när det gäller algoritmer. Vi kan också klicka Kontrollsumma ett alternativ som låter oss kontrollera krypterade filer.

Kort sagt, för alla som letar efter ett gratis verktyg för Windows för att kryptera alla typer av filer, är Encrypt Care ett mycket intressant alternativ. Det är helt gratis, väldigt lätt att använda och erbjuder även ett brett utbud av möjligheter när det gäller algoritmer.

Relaterade Artiklar

Back to top button