En väggmålning absorberar föroreningarna som om det fanns 780 träd

Föroreningar är bokstavligen en förändring av miljön genom förorenande element och kan vara naturliga eller på grund av mänskliga aktiviteter. För att rena luften vi andas tänker vi på alla växter och träd som omger oss och som representerar jordens sanna lunga. Det verkar dock som att det idag finns en helt otrolig nyhet representerad av en väggmålning som lyckas absorbera lika mycket föroreningar som 780 träd skulle göra. Låt oss ta reda på hur detta är möjligt.

Först av allt, låt oss börja med att säga att väggmålningar ifrågavarande gjordes av det välkända sportklädesföretaget Samtala som en del av kampanjen Stadsskog. Väggmålningen finns i den polska staden Warszawa som en demonstration avAnsökan av teknik till miljösektorn. Men hur är det möjligt att enkel målning kan klara av att absorbera föroreningar och delvis rena luften i en stad?

Hemligheten ligger i färgen som användes för att skapa väggmålningen. Att måla som inte är så enkelt. Det är faktiskt en fotokatalytisk färg vilket innehåller titandioxid och namngiven KNOxOUT. Denna färg lyckas reagera med kväveoxider släpps ut från bilar, fabriker och kraftverk. För att katalysera reaktionen är solljus vilket utlöser en process som bestämmer omvandlingen av kväveoxider till vatten, små mängder koldioxid Och kalciumnitrat. Den senare tvättas sedan av när det regnar, vilket gör att väggmålningen lockar till sig fler föroreningar.

Det är verkligen en stor innovationEtt slags symbios mellan stad och natur som kompletterar varandra perfekt. Allt tack vare en väggmålning som samtidigt inte bara gör våra städer mer färgstarka, utan också mycket rengöringsmedel.

Relaterade Artiklar

Back to top button