En utvecklare skapar en serienummergenerator för att emulera virtuella Mac-datorer i tusental

mac mini 2020

Utvecklaren och säkerhetsforskaren “Sick Codes” har varit föremål för beröm från den lilla “hackintosh”-världen de senaste månaderna, tack vare ett macOS-virtualiseringsprojekt som heter Docker-OSX.

Och av goda skäl har nyheterna skapat emulatorer i mitten, macOS har alltid varit ett av de svåraste operativsystemen att använda utanför Apple-maskiner.

Läs också:
Mac Pro 2022, läckta konfigurationer: processor upp till 64 kärnor och GPU upp till 128 kärnor

Serienumret, sesam för macOS-upplevelsen

Om andra före honom lyckades ta ut macOS från MacBooks lilla värld, saknade dessa inofficiella versioner fortfarande ett nyckelelement, väsentligt för att operativsystemet ska fungera: ett serienummer. Detta element ger dig tillgång till de olika Apple-tjänsterna genom att bevisa att du använder en giltig version av macOS.

Omvänt leder dess frånvaro till otillgänglighet för viktiga verktyg som iMessage, iCloud, App Store eller publicering av applikationer på den senare. En invalidiserande punkt när man inbillar sig att en av anledningarna till att virtualisera macOS är just för att kunna utveckla, testa och publicera en applikation på Apple-varumärkets Store, utan att behöva bryta banken för en Mac.

serie-

Innovativt, verktyget Sick Codes tillåter därför, tack vare en enkel kommandorad, att generera en CSV-fil fylld med giltiga serienummer. För att uppnå detta resultat analyserade forskaren serienumren på iMac Pros och kunde skapa en algoritm som bara kunde mata ut giltiga nummer i Apples ögon.

Läs också:
Apple tillåter inte längre att iOS-appar installeras inofficiellt på ARM Mac-datorer

Tillfredsställande prestanda och stor mångsidighet

Utöver utnyttjandet av att generera serienummer i spader, gör projektet det möjligt att virtualisera macOS med en enkel metod jämfört med de som hittills föreslagits av hackintosh-gemenskapen.

Användningen av Docker, ett verktyg som låter dig virtualisera ett operativsystem på din PC eller på en maskin i molnet, säkerställer framför allt bra prestanda. Den virtualiserade maskinen kan kommunicera med Linux-kärnan utan att behöva gå igenom olika instruktionslager. Därför närmar sig föreställningarna vad vi skulle få från macOS!

Docker-OSX öppnar därför dörren till många användningsområden för säkerhetsforskare och utvecklare, även om frågan om laglighet fortfarande uppstår. Och vi kan föreställa oss att Cupertino-företaget inte kommer att vara benäget att distribuera sitt operativsystem gratis utan den dator som är associerad med det…

Källa: VICE

Relaterade Artiklar

Back to top button