En utom kontroll kinesisk raket faller över Indiska oceanen

Långa mars 5B © China Daily

Detta är ett exceptionellt (och möjligen farligt) skådespel som beundrades av många människor som ägde rum förra helgen. I själva verket gjorde Long March 5B-raketen en ganska spektakulär återgång till atmosfären.

Den 24 juli lyfte den berömda raketen från Wenchang med ombord den andra av de tre moduler som kommer att utgöra den kinesiska rymdstationen Tiangong. Om lanseringen genomfördes framgångsrikt var återgången till luftraketen lite mer märkbar. Den senare kom verkligen att sprida sig över Indiska oceanen för dess ankomst till jorden. Och händelsen gick inte obemärkt förbi!

ljus på natten

På Twitter observerade en användare baserad i Kuching, Malaysia den turbulenta återkomsten av Long March 5B den 31 juli. Lokalbefolkningen verkar ha misstat raketskräpet för ett meteorregn. Men US Space Command bekräftade snabbt att det verkligen var maskinen som skickades ut i rymden av Kina. Mycket av skräpet skulle alltså ha brunnit mellan Filippinerna och Malaysia.

En händelse som NASA inte misslyckades med att kritisera Kina och anklagade det för att inte ha “ delade specifik information om banan när dess Long March 5B-raket föll tillbaka till jorden “. 2020, under en testflygning, föll delar av raketen mot en by i Elfenbenskusten. Som tur var hade bara materiella skador rapporterats. Long March 5B kommer sannolikt att ha rätt till minst två ytterligare flygningar.

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button