En uppdatering förbereds för din enhet, men den är inte riktigt klar än

När jag försökte springa Windows uppdatering(Windows Update) på en gammal bärbar dator som inte har uppdaterats på länge, för en av uppdateringarna fick jag följande felmeddelande. Jag väntade en dag, startade om datorn och försökte igen, men det hjälpte inte:

En uppdatering förbereds för din enhet, men den är inte riktigt klar än. Vi fortsätter att försöka, eller så kan du försöka igen nu.(En uppdatering förbereds för din enhet, men den är inte riktigt klar än. Vi fortsätter att försöka, eller så kan du försöka igen nu.)

Det fanns också en knapp Upprepa(Försök igen)” vilket inte hjälpte mig mycket. I det här inlägget kommer vi att förklara hur du kan åtgärda problemet och uppdatera Windows .

En uppdatering förbereds för din enhet, men den är inte riktigt klar än

Även om det hjälpte mig att använda Uppdatera assistent (Uppdatera assistent)Windows 10 kan du prova följande förslag för att åtgärda det här felet Windows uppdatering:(Windows uppdatering)

  1. Använd Windows 10 Upgrade Assistant
  2. Tom mapp Mjukvarudistribution och mapp Katrot 2
  3. Kör Windows Update-felsökaren
 1. Ta bort denna registernyckel

1]Använd Windows 10 Update Assistant

En uppdatering förbereds för din enhet, men den är inte riktigt klar än

Det är känt att Microsoft(Microsoft) installerar uppdateringar på enheter som inte är kompatibla med funktionsuppdateringar. Men om du tror att detta är ett falskt positivt, rekommenderar vi starkt att du använder Windows 10 Update Assistant för att ladda ner eller installera dessa uppdateringar. Du kan stöta på problem senare om det finns kompatibilitetsproblem och du måste lösa dem manuellt genom att uppdatera programvara och drivrutiner.

2] Kör Windows Update-felsökaren.(Kör Windows Update Felsökare)

Felsökare för Windows Update

Windows 10 erbjuder en officiell felsökare för Windows Update. Baserat på tidigare erfarenheter, Microsoft Corporation(Microsoft) har utvecklat sådana felsökningsverktyg. Betyder att uppdateringsfelsökning(Update Troubleshooter) kan lösa många problem genom att starta om tjänster, ställa in dem till deras standardvärden och aktivera funktioner som var inaktiverade. Följ dessa steg för att köra felsökaren:

 • Öppna Windows 10 Inställningar (Win + I).
 • Navigera(Navigera) till ” Uppdatering(Uppdatering) och Säkerhet > Felsökning
 • Välj Windows uppdatering(Windows Update) och klicka Springa(Kör) felsökare.

Därefter visas en guide som automatiskt fixar några saker för att åtgärda problemet. Nödvändigtvis(Gör) söka efter uppdateringar efter att felsökaren har slutförts.

3]Töm mapp Mjukvarudistribution och mapp catroot2.

Windows uppdatering(Windows Update) laddar ner alla uppdateringsfiler till speciella mappar, och om det är något fel på filerna kan det orsaka problem. Windows uppdatering(Windows Update) kan försöka fixa det internt, men kommer att hänga sig igen. Om så är fallet, följ vår detaljerade guide för att ta bort allt innehåll från mapparna SoftwareDistribution (innehåll från SoftwareDistribution-mapparna) och CatRoot2 (CatRoot2-mappen) och starta om nedladdningen igen.

4]Ta bort denna registernyckel

ta bort registret för att ladda ner Windows Update igen

Som rapporterats i Microsofts forum(Microsoft Forums), en registernyckel fungerade för många. Nyckeln är inne Windows Update > Autouppdatering > RequestedAppCategories och är samma för många versioner. Vi rekommenderar att du tar bort den, men först efter att du har skapat en systemåterställningspunkt.

Öppna Registereditorn och navigera till

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update\RequestedAppCategories

Hitta nyckeln 8B24B027-1DEE-BABB-9A95-3517DFB9C552.

Högerklicka på den och ta bort den.

Starta om datorn och leta efter uppdateringar igen.

Jag hoppas att inlägget var lätt att följa och att du kunde lösa uppdateringsproblemet relaterat till meddelandet “En uppdatering förbereds för din enhet, men den är inte riktigt klar ännu.”

När jag försökte köra Windows Update på en gammal bärbar dator som inte hade uppdaterats på länge fick jag följande felmeddelande för en av uppdateringarna. Jag väntade en dag, startade om datorn och försökte igen, men det hjälpte inte:

En uppdatering förbereds för din enhet, men den är inte riktigt klar än. Vi fortsätter att försöka, eller så kan du försöka igen nu.

Det fanns också en Försök igen-knapp, som inte riktigt hjälpte mig. I det här inlägget kommer vi att dela hur du kan åtgärda problemet och uppdatera Windows.

En uppdatering förbereds för din enhet, men den är inte riktigt klar än

En uppdatering förbereds för din enhet, men den är inte riktigt klar än

Medan jag använde Windows 10 Update Assistant kan du prova följande förslag för att fixa detta Windows Update-fel:

  1. Använd Windows 10 Update Assistant
  2. Rensa SoftwareDistribution-mappen och Catroot2-mappen
  3. Kör Windows Update Troubleshooter
 1. Ta bort denna registernyckel

1]Använd Windows 10 Update Assistant

En uppdatering förbereds för din enhet, men den är inte riktigt klar än

Microsoft är känt för att lägga uppdateringar på enheter som inte är kompatibla med funktionsuppdateringarna. Men om du tror att det är en falsk positiv, rekommenderar vi starkt att du använder Windows 10 Update Assistant för att ladda ner eller installera dessa uppdateringar. Du kan möta problemet senare om det finns ett kompatibilitetsproblem, och du måste lösa dem manuellt genom att uppdatera programvara och drivrutiner.

2]Kör Windows Update Troubleshooter

Felsökare för Windows Update

Windows 10 erbjuder en officiell felsökare för Windows Update. Baserat på tidigare erfarenheter har Microsoft designat sådana felsökare. Uppdateringsfelsökaren kan lösa många problem genom att starta om tjänsterna, ställa in dem som standard och aktivera funktioner som var avstängda. Följ dessa steg för att köra felsökaren:

 • Öppna Windows 10 Inställningar (Win + I)
 • Navigera till Uppdatering och säkerhet > Felsökning
 • Välj Windows Update och klicka sedan på Kör felsökningsknappen

Följt av detta kommer en guide som automatiskt fixar några saker för att lösa problemet. Se till att leta efter uppdateringen efter att felsökaren har avslutat sitt arbete.

3]Rensa SoftwareDistribution-mappen och Catroot2-mappen

Windows Update laddar ner alla uppdateringsfiler till dedikerade mappar, och om något är fel med filerna kan det orsaka problem. Windows Update kan försöka fixa det internt men fastnar igen. Om så är fallet, följ vår djupgående guide för att ta bort allt innehåll från SoftwareDistribution-mapparna och CatRoot2-mappen och starta om nedladdningen igen.

4]Ta bort denna registernyckel

ta bort registret för att ladda ner Windows Update igen

En registernyckel har varit känd för att ha fungerat för många, som rapporterats i Microsofts forum. Nyckeln finns i WindowsUpdate > Autouppdatering > och har varit densamma i många versioner. Vi rekommenderar att du tar bort den men först efter att du har skapat en systemåterställningspunkt.

Öppna Registereditorn och navigera till-

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update\RequestedAppCategories

Hitta nyckeln

Högerklicka på den och ta bort den.

Starta om datorn och leta efter uppdateringen igen.

Jag hoppas att inlägget var lätt att följa och att du kunde lösa uppdateringsproblemet relaterat till meddelandet “En uppdatering förbereds för din enhet, men den är inte riktigt klar än.”

Relaterade Artiklar

Back to top button