En transparent OLED-TV från LG är en möjlighet

lg genomskinlig skärm

Teknikens värld förändras ständigt. Och på detta område saknar tillverkaren LG definitivt aldrig idéer.

Faktum är att elektronikjätten planerar att lansera en tv utrustad med en OLED-skärm… genomskinlig!

Snart genomskinliga OLED-skärmar?

Tidigare har den koreanska tillverkaren redan presenterat koncept som är minst sagt utöver det vanliga, med till exempel den transparenta OLED-tv:n integrerad direkt i… en säng. Vi skulle också kunna nämna dess roll-up TV-koncept som tillfälligt marknadsförs i Korea till ett orimligt pris.

Men idag skulle det transparenta OLED-tv-projektet som LG föreslagit vara mer “konventionellt” och avsett för allmänheten. Denna gång skulle det faktiskt inte vara fråga om att gå utöver det vanliga, som med de tidigare koncepten, utan snarare om att föreslå en formfaktor i linje med OLED-tv-apparater som för närvarande finns på marknaden. Med andra ord skulle panelen fästas direkt på TV:n och skulle därför vara utrustad med ett förstärkt glas för att ge den ett “transparent” utseende.

Som en påminnelse lanserade Xiaomi-märket 2020 en transparent OLED-TV, Mi Lux-modellen, men mötte tyvärr inte den förväntade framgången. Skärmarna hade också tillhandahållits av LG, vilket inte på förhand verkar avskräckt av detta misslyckade försök.

Fast beslutna att diversifiera sin arsenal av tv-apparater, genom att nu marknadsföra sina egna transparenta OLED-skärmar, erbjöd LG Display-dotterbolaget LG Electronics en 55-tumsmodell, som sedan planerar att seriöst studera förslaget. Om diskussionerna leder till en gemensam överenskommelse kan produktionen sedan påbörjas i år för marknadsföring 2023.

Om samma ämne:
LG avslöjar sina nya videoprojektorer för riktiga biosessioner hemma

Källa: Thelec

Relaterade Artiklar

Back to top button