En sak du måste göra innan du uppgraderar till Windows 11

Programuppdateringar är en nödvändig del av tekniken – och något som kan driva oss upp för väggen när de händer när du försöker få saker gjorda.

Om du är redo att ta steget från Windows 10 till Windows 11, kan du ladda ner en ren kopia av Windows 10 för att spara för framtida bruk för säkerhets skull. Den här nedladdningen är laglig, gratis och ganska enkel att göra. Dessutom kommer det att säkerställa att du har ett sätt att starta om Windows 10 i framtiden om problem uppstår.

Det här tipset kommer till dig av vår sponsor, Dell. Ring en rådgivare på 877-ASK-DELL eller gå till Dell.com för kostnadsfri expertsupport.

Se till att du har en kompatibel enhet

Windows 10 fungerar bara på auktoriserade maskiner. Din dator måste vara licensierad för att ladda ner den lagliga versionen – och det är den version du vill ha.

RELATERAD: Windows 10 pro tips

Om du inte använder en Windows-maskin är chansen stor att du inte skulle använda detta operativsystem ändå. Men tänk på att du inte kommer att kunna ladda ner Windows 10 till något annat än en Windows-dator eller -enhet. Dessa enheter kommer att stödja Windows 7, Windows 8.1 och Windows 10.

Förvaringsutrymmet är kritiskt

Se till att du har tillräckligt med lagringsutrymme för att spara Windows 10. Systemet kräver cirka 8 GB hårddiskutrymme. Se till att du har tillräckligt med lagringsutrymme på din PC eller surfplatta för att spara det. Du kan alltid flytta filen till ett annat lagringsalternativ senare.

Hur man laddar ner en kopia av Windows 10

Gå till nedladdningssidan för Windows 10. Du kan komma åt den här.

Du kommer att se två nedladdningsalternativ. Välj den andra under rubriken Skapa Windows installationsmedia. Klicka på knappen under som står Ladda ner verktyget nu.

Om du använder en icke-Windows-kompatibel enhet kommer du att få ett meddelande om att du inte kan ladda ner Windows på den här enheten, enligt ovan.

Följ anvisningarna genom att klicka på Nästa-knapparna och välj uppdateringen för maj 2020 om du får möjligheten. Det kommer att ta flera minuter för systemet att ladda ner, så var beredd på att umgås ett tag.

Du kommer att uppmanas att lagra filen på ett USB-minne eller en ISO-fil. Om du inte har en flashenhet med tillräckligt med lagringsutrymme, välj ISO-fil. Microsoft säger att du måste bränna ISO-filen till en DVD senare. För närvarande kan du spara den varhelst det är meningsfullt, till exempel på skrivbordet eller nedladdningsmappen.

Spara filen på en säker plats

Nu när du har laddat ner en ren version av Windows 10 spara den på ett säkert ställe. Du kan använda den här kopian för att starta om din dator om du skulle behöva den längre fram. Återigen kommer det att krävas cirka 8 GB att lagra, så se till att du har utrymme och kom ihåg att spara det under ett namn och en fil som du kommer ihåg.

Tryck eller klicka här för några tips för att lagra datafiler i molnet.

Med uppdateringar som sker så ofta, kan du hitta dig själv i behov av en ren version av Windows 10 en dag – och nu vet du hur du gör just det! Ditt framtida jag kommer att tacka dig.

Behöver du uppgradera? Prata med proffsen på Dell

Ibland känns det som att världen kastar allt den har på dig. För att lyckas behöver du någon som guidar dig igenom. Det är vad Dell Technologies Advisors gör. De har tekniska råd som hjälper dig att navigera i vilka utmaningar du än står inför – och ta dig säkert dit du vill vara.

X

Tekniska nyheter som är viktiga för dig, dagligen

Vill du ha de senaste tekniska nyheterna levererade till dig varje morgon?

Dell erbjuder gratis teknisk rådgivning som hjälper dig att fatta rätt beslut för att få jobbet gjort, oavsett vad du gör. Ring en rådgivare på 877-ASK-DELL eller gå till Dell.com för kostnadsfri expertsupport.

Relaterade Artiklar

Back to top button