En reparerbar, uppgraderbar och anpassningsbar ultrabook? Detta är vad det kaliforniska start-up-ramverket har

Framework ultrabook © Framework

Kraftfull och kompakt, den bärbar dator ändå lider av en stor defekt: deras snabba och oundvikliga inkurans. Det är faktiskt nästan omöjligt att reparera dem eller byta ut deras komponenter. Det kaliforniska uppstartsramverket vänder dock koderna med en ultrabook reparerbar, skalbar och till och med anpassningsbar!

I januari antog senaten lagförslaget om det digitala miljöavtrycket, som särskilt riktar sig mot föråldrandet av elektroniska enheter som smartphones. Vad banade vägen, i Frankrike, för konceptet med start-up Framework?

Läs också:
Senaten antar lagförslaget om det digitalas miljöavtryck, som syftar till inkurans

Framework Laptop: förkonfigurerade modeller och en gör-det-själv-utgåva!

Det kaliforniska nystartade företaget Framework vill erbjuda elektroniska produkter designade för att hålla. Kort sagt, kvalitetsenheter, som du enkelt kan uppgradera och reparera för att öka deras livslängd, och därmed minska elektroniskt avfall. Allt utan att offra prestanda, kvalitet eller stil!

Den bärbara datorn som erbjuds av den kaliforniska startupen är därför en 13,5 tum kapslad i ett aluminiumhölje, varav minst 50 % kommer från återvinning, med en tjocklek på 15,85 mm och 1,3 kg. Den kommer att finnas tillgänglig i en rad förkonfigurerade modeller med Windows 10 Home eller Pro.

Gör-det-själv kan för sin del välja Framework Laptop gör-det-själv-utgåvan: en version tillgänglig i form av ett kit med moduler att montera och anpassa, med möjlighet att installera deras favoritoperativsystem för Windows eller Linux.

Utrustad med fyra anpassningsbara fack, kan Framework Laptop, beroende på ägarens preferenser, rymma USB-C, USB-A, HDMI, DisplayPort, MicroSD-portar, ultrasnabb lagring eller till och med ett hörlursuttag. Det kommer att vara möjligt att byta ut komponenterna i din bärbara dator själv, såväl som dess batteri, skärm och till och med dess tangentbord.

Läs också:
Apple visar reparerbarhetsindexet för sina enheter på Apple Store

Tillgänglig sommaren 2021

På den tekniska sidan har Framework Laptop en 2K-skärm, det vill säga en upplösning på 2 256 x 1 504 pixlar. Ovanför den senare installeras en webbkamera med 1080p 60 fps. Detta kan aktiveras eller inaktiveras via en sekretessbrytare för hårdvara. Naturligtvis lovar den kaliforniska startupen hög prestanda för sina modeller.

De kommer alla att dra nytta av 11:e generationens Intel Core-processorer. Och diskutrymme borde inte vara ett problem, eftersom ultraportabla enheter kan utrustas med upp till 64 GB DDR4-minne parat med 4 TB eller mer NVMe Gen4-lagring.

Dessutom kan lagringskomponenterna bytas ut, på samma sätt som moderkortet, för att förbättra prestandan hos ultrabook när nya generationer av processorer kommer ut. Framework förlitar sig också på att deras community av partners erbjuder nya moduler som är kompatibla med dess utbud av bärbara datorer.

För nu har startupen inte delat mer information. Det kommer om några veckor att tillkännage de fullständiga specifikationerna för sitt kommande sortiment, dess priser, samt en kalender med förbeställningar. Observera att tillgängligheten är dock planerad till sommaren 2021.

Källa: ramverk

Relaterade Artiklar

Back to top button