En prototyp av en hopfällbar telefon som kan “rulla upp” till en surfplatta kommer upp hos TCL

TCL hopfällbar smartphone © © Tyler Lizenby/CNET

TCL utvecklar för närvarande en smart telefon inte bara hopfällbar, utan även töjbar. En prototyp av detta djärva koncept presenterades på en elektronikmässa i Kina.

Vi ser tillverkarens projekt utvecklas och expandera för att ge plats åt en smartphone i tre-i-ett-format i samma stil som Fold’n Roll-prototypen.

En tre-i-ett-smartphone

Vikbara och utdragbara smartphones är på frammarsch och oundvikligen vill varje tillverkare gå med sin modell. I detta hektiska lopp valde det kinesiska företaget TCL ett koncept som kombinerar de två formaten. Detta ambitiösa projekt närmade sig under den kinesiska showen DTC 2021, där besökarna kunde få en demonstration av en prototyp.


TCL:s hopfällbara smartphone skulle därför vara en tre-i-ett-enhet som kan komma i tre format: en klassisk smartphone, en liten fyrkantig surfplatta och en 10-tums surfplatta. Konkret kan den öppnas som en bok för att ge vika för en nästan fyrkantig skärm och sedan förvandlas till en surfplatta tack vare en mycket diskret knapp som gör att skärmen kan distribueras till vänster. Ytterligare ett tryck på enhetens nedre kant gör att den kan rullas upp för att bli en klassisk smartphone med en 6,8-tumsskärm.

Prototypen verkar fortfarande bara vara i sin linda och den kräver helt klart lite mer arbete, särskilt med tanke på driftsättningstider, vilket skulle vara för mödosamt som det ser ut. Potentialen finns, men det kommer att bli nödvändigt att vänta på att TCL fortsätter sina experiment och förfinar sitt projekt lite mer.

Om samma ämne:
Vi vet mer om skärmen på OPPO:s hopfällbara smartphone

Källa: Youtube

Relaterade Artiklar

Back to top button