En nyårsbugg drabbade Microsoft Exchange (men den är åtgärdad)

Microsoft_Exchange © Microsoft

Under övergången till det nya året fastnade många e-postmeddelanden i Exchange Server-kön i versionerna 2016 och 2019. Detta problem har sedan åtgärdats, enligt Microsoft. Många användare har i alla fall karaktäriserat det som ett nyårsfel.

Vi minns alla år 2000-felet som förhindrade datordatum från att ändras till år 2000, på grund av problem med datorutveckling. Skulle Microsoft ha gjort det igen för det nya året 2022?

Ett kvacksalvare på grund av ett datumproblem

Övergången till år 2022 gick inte smidigt för alla. Faktum är att datorjätten Microsoft drabbades av ett fel i sin meddelandetjänst Microsoft Exchange, som blockerade sändningen av e-post till mottagarna.

Enligt den förundersökning som redovisats av Pipande dator, orsakades Microsoft Exchange-felet av ett datumproblem, eftersom det multinationella IT-företaget använder en int32 på sin e-postserver. Detta kan stödja ett maximalt värde på 2 147 483 647. Men datumet 1eh Januari 2022 har ett värde på 2 201 010 001. Denna incident fick antivirussystemet att krascha, vilket i sin tur påverkade e-posttjänsten och därmed förhindrade att e-post skickades.

Microsoft arbetar fortfarande med en uppdatering för att åtgärda denna bugg automatiskt. Under tiden finns det en manuell lösning för att tillfälligt lösa problemet genom att köra “Reset-ScanEngineVersion.ps1” PowerShell-skriptet. Innan dess är det dock viktigt att ändra PowerShell-skriptkörningspolicyn genom att köra “Set-ExecutionPolicy – ExecutionPolicy RemoteSigned”. Detta kommer att stoppa Microsoft Filtering Management och Microsoft Exchange Transport från att fungera, ladda ner antimalware-uppdateringen och starta om programmet.

Källa: TechRadar

Relaterade Artiklar

Back to top button